Erasmus+ projekt

2021.11.26. 09:15

Bragában ügyeskedtek a mezőkövesdi diákok

Gazdagabbak lettek a napokban a felejthetetlen ibériai élményekkel a matyóföldi tanulók és tanárok.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

Erasmus+ projekt megvalósításából vette ki a részét a nyolctagú, öt diákból és három pedagógusból álló mezőkövesdi küldöttség november 1–5. közötti, portugáliai útja során Braga városában litván, olasz, spanyol, török és a vendéglátó ország diákjaival.

– A megújuló energia, illetve a programozás volt a témánk – mondta Tállai Andrásné, a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum igazgatóhelyettese, majd hozzátette: – Diákjainkat családoknál helyezték el, így betekintést nyertek az ott élő famíliák hétköznapjaiba. Kinti eseményeink között portói városnézés és hajókirándulás is szerepelt, egy napot pedig angol nyelvű előadások hallgatásával a Minho Egyetemen töltöttünk. A minket fogadó iskolában fizikai kísérleteket mutattunk be, drónt reptettünk, programoztunk, és robotikával kapcsolatos ismereteinkről is számot adtunk. Tanulóink ügyesen prezentáltak, és minden bizonnyal örökre szóló benyomásokkal gazdagodtak.

Az igazgatóhelyettes arról is beszámolt, hogy az uniós projektjük soron következő állomására januárban utaznak Litvániába.

(A borítóképen: A mezőkövesdi diákok és pedagógusok Portóba is ellátogattak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában