Fesztivál

2021.10.05. 19:30

Boldván a fesztivált is a tetejével mérik

A járvány miatt ősszel rendezték meg idén a IX. Aludttej Fesztivált.

A hagyományokhoz hűen most is kétnaposra tervezett rendezvény a pénteki napon a „Magyarok vagyunk – Összetartozunk” emlékműavatási ünnepséggel kezdődött. A szombati nap a gasztronómiáé és a szórakozásé volt. Az „Ízek imája” főzőverseny és a pálinkamustra már kora reggel elkezdődött. Csetneki László, a Szabadtűzi Lovagrend főkancellárja és Tóth Herényi Ildikó, a lovagrend tagja felügyelte a főzés menetét, míg a Bükki Pálinkarend Lovagjai a közel 70 mintát ízlelgették a Barátok Házában. A nap folyamán bohócok, ugrálóvár, cukorágyú, traktortoló verseny, Szabi Magic bűvészshow, Jancsó Dóra és Cselepák Balázs operettműsora, a Just For Fun együttes fergeteges előadása, aludttejivó verseny és ovis motoros felvonulás várta a Monostor térre látogatókat. A délutáni eredményhirdetésen megemlékeztek a község díszpolgáráról, az egy évvel ezelőtt elhunyt Csabai Gyuláról, aki négy cikluson keresztül volt a település polgármestere, majd átadták a településért végzett kiemelkedő tevékenységekért járó díjakat. A főzőverseny és a pálinkamustra díjátadója, majd egy BONMA alapítvány által szervezett tombolahúzás után Vastag Csaba fellépése és utcabál zárta a fesztivált.

„Hálásak vagyunk BorsodAbaúj-Zemplén megye önkormányzatának a támogatásért, köszönjük, hogy otthont adhattunk a Megyei Identitás Roadshow-nak… Jó volt látni a sok boldog és vidám arcot, hallgatni az önfeledt kacagást és érezni, hogy milyen jól érzik magukat az idelátogatók! Elmondhatatlanul hálásan gondolok vissza az elmúlt napokra! Olyan jó volt boldvainak lenni, együtt lenni és ünnepelni!” – mondta Szabóné Tóth J. Judit polgármester

(A borítóképen: Mókás versenyekben és jó hangulatban sem volt hiány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában