évgyűrűk

2021.08.28. 13:00

Sportos időseket várnak rendezvényeikre

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

A nyár és az ősz eleje mindig a szabadtéri és sportrendezvényeké az „Életet az éveknek” országos nyugdíjasszövetségben. Az újranyitás óta különösen kedveltek a kirándulások, mert az idősek ki vannak éhezve a jó levegőn töltött személyes találkozásokra a hosszú bezártság után.

– A legtöbb klubunkban nagyon óvatosan, de újraindult az élet – mondta Hegyesiné Orsós Éva, a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége elnöke. – Kezdetben csupán baráti beszélgetések, klubtalálkozók és sütögetések szerveződtek, aztán nagyobb megyei és országos rendezvények is megvalósultak. Mi az őszre is a negyedik hullám tudatában készülünk, ezért sétákat és hajókirándulásokat tervezünk, többek között soproni és balatonfüredi utazásunk alatt.

– Az idősek között többen vannak olyanok, akik felismerték, hogy az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a rendszeres mozgás, így az amatőrök számára szervezett szabadidős sportprogramok mindig népszerűek. Odafigyelünk rá, hogy olyan sportágakat válasszunk, amik megfelelnek a szépkorúak egészségi állapotának. Sporteseményeink szervezésére hoztuk létre Sport és Szabadidő Bizottságunkat. A közeljövőben országos szabadtéri teke-, asztalitenisz- és sakkversenyt, valamint teljesítménytúrákat is tervezünk az időseknek.

– Október 7-én lesz a Világ Gyalogló Nap, amin szövetségünk is aktívan részt vesz. Kérjük a klubokat, hogy minél nagyobb létszámmal kapcsolódjanak be ezen a napon a helyi rendezvényekbe – kérte a nyugdíjasszövetség elnöke.

(A borítóképen: Népszerű a sportnap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában