jótékonysági szavazás

2021.06.17. 19:15

Dorka és Borka a miskolci állatkert legnépszerűbb zabagépei

Forrás: Miskolc Zoo

Fotó: Veress Tamas

Dorka és Borka medvék egyikei a legnépszerűbb zabagépeknek a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Ez abból is látszik, hogy meglehetősen sokan szavaztak rájuk a Falatozz.hu versenyén, amit az állatkertek megsegítésére indított az ételrendelő portál. Bár eredetileg azt tervezték, hogy kizárólag a legtöbb voksot elnyerő cukiságot adoptálják jelképesen, végül – látva a sok szavazatot és azok megoszlását – úgy döntöttek, hogy a kampányban részt vevő összes állatkertből örökbefogadják azt az állatot, amelyik a legtöbb szavazatot kapta, írják. Így lett Miskolc zabagép párosa a két mackó.

Cserébe az oldal működtetői örökbefogadták az állatokat. A szavazók között pedig állatkertbelépőt sorsoltak ki. A barna medvéken kívül Miskolcról versenybe szállt még Bozont tatu, Dancing, a kúszósül, Ormi és Pötyi, az ormányos medvék, illetve Gizi és családja, a gyűrűsfarkú makik értek el még magas pontszámot Miskolcról. Az indulók között a Fővárosi, a Nyíregyházi és a Jászberényi Állat- és Növénykert állatai is feltűntek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában