március 11.

2021.03.11. 18:30

Ma van a vízvezetékek világnapja

Tizenegy esztendővel ezelőtt jelölte ki az ünnepet a Vízvezetékek Világtanácsa (WPC).

Kiss Daniel

Forrás: Pixabay

Március 11-ét jelölte ki a WPC a vízvezetékek napjává a modern társadalom egészségében és biztonságában jelentős szerepük megünneplésére. A pusztító 2010-es haiti földrengés és a 2011-es japán cunami mutatták meg azt, hogy mennyire magától értetődőnek veszi az ember a biztonságos ivóvizet és a kielégítő egészségi rendszereket addig, amíg azok nem működnek többé. A biztonságos ivóvíz-szolgáltatás az egész világon aggodalmat kelt, de a WPC szerint nem kerül elég nagy hangsúly az ezen aggodalmak csökkentésében részt vevő vízvezetékrendszerekre.

A vízvezeték-szerelők testvériségén belülről és kívülről is összegyűlnek általában ezen a napon az emberek, hogy tanuljanak, megosszák tudásukat, kapcsolatokat építsenek. Rendezvényekkel, versenyekkel, előadásokkal szokták általában megünnepelni március 11-ét, idén viszont a járványhelyzetre való tekintettel internetes foglalkozásokon túl poszterkészítésre invitálja az iskolásokat a Nemzetközi Vízügyi, Egészségi és Higiéniai Alapítvány (IWSH).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában