Bükkszentkereszt

2020.10.21. 18:30

Vicces kiírás a gyógyító köveknél

A figyelmeztető szöveget nem most, hanem márciusban tették ki.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Nemrég felkerült egy felhívás a közösségi oldalra, melyet a bükkszentkereszti gyógyító köveknél fotózott le valaki. Ezen a következők állnak: „A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében a gyógyító kövek látogatását kérjük, mellőzzék! Megértésüket köszönjük! Tisztelettel Bükkszentkereszt község önkormányzata”.

A poszthoz sokan írtak kommentet. Az emberek igencsak furcsának tartják, hogy épp a koronavírus-járvány idején, amikor sokan lesznek betegek, nem használhatja senki a gyógyító köveket. Ráadásul, az országszerte híres kövek az erdőben találhatók, ahol nem terjed olyan gyorsan a vírus, mint zárt térben.

Még tavasszal

Az ügy kapcsán megkerestük Solymosi Konrádot, Bükkszentkereszt polgármesterét, aki elmondta: a figyelmeztető kiírást a Kétfarkú Kutya Párt fotózta le, majd tette föl a közösségi oldalra, de nem most, hanem még márciusban.

– Akkor ugyanis polgármesteri rendelettel kihirdettem a település lezárását.

Minden olyan helyszínre figyelmeztetés került, ahol egyszerre sok ember találkozhatott volna. Amikor a kormány feloldotta a szigorú járványügyi előírásokat, akkor Bükkszentkereszten is megnyitottuk a turisták által kedvelt helyeket, így a gyógyító köveket is. Ez a mai napig is így van. Nem volt szerencsés a megfogalmazás. Ezért legközelebb, ha esetleg újra le kell zárni a kedvelt helyeket, akkor azt fogjuk kiírni, hogy „a gyógyító kövek látogatása szigorúan tilos és szabályellenes”. De jelenleg erről nincs szó, minden, turisták által kedvelt hely látogatható – sorolta a polgármester.

Dienes István bükkszentkereszti háziorvos pedig azt mondta az Északnak, a település polgármestere bölcsen cselekedett márciusban, hogy lezárta a gyógyító köveket. Oda ugyanis sokan látogatnak el, az emberek közel kerülhetnek egymáshoz, ami a világjárvány idején nem szerencsés. Hozzátette: a gyógyító köveket nem úgy kell elképzelni, hogy egy-két óra alatt csodát tesznek. A krónikus betegek látogatják, akiket a nyugalom, a természet, a hitük és pozitív gondolkodásuk segíthet a betegségük leküzdésében. De éppen ők azok, akikre veszélyt jelenthet a koronavírus-fertőzés is.

(A borítóképen: Gyógyító kövek Bükkszentkeresztnél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában