BikeSafe

2020.09.19. 18:30

Vasárnap is regisztrálhatóak lesznek a bringások a lopás ellen

Továbbra is népszerű a rendőrség BIKESAFE kerékpár-regisztrációs programja Miskolcon, mivel a tulajdonosok közül egyre többen szeretnék biztonságba tudni értékes bringájukat.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Zöld Kapcsolat Egyesület által szervezett „Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra” rendezvény keretén belül kereshetik fel a rendőrség regisztrációs sátrát a kétkerekűek gazdái a Majálispark, Királyasztalnál a faház előtti területen szeptember 20-án 12.00-17.00 óra között.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében éves szinten pár száz, országosan mintegy 10.000 kerékpárlopás történik. Nagy részük azonosítatlan, ezért ritkán kerül vissza tulajdonosához. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás nélkül nem lehet tudni ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni.

A rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett, ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válik.

A regisztráció során minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek rögzítésével. (márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.) A regisztráció során maximum 10 db fénykép készül a kerékpárról. A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában