Gasztroplacc

2020.08.06. 17:30

Ínyenc fiatalok a placcon

A Z generáció kimondottan ínyenc, állítják a fiatalokkal foglalkozó szakemberek. Valóban így van ez? Kimentünk a miskolci Gasztro­Placcra.

Detzky Anna

Forrás: MKK

Fotó: Tóth György

Élvonalbeli street food, zene és kiváló helyszín a Diósgyőri vár lábánál, valamint egyedi ételkülönlegességek: smoker barbecue grill, gulyásbomba, fish & chips. Desszertként egy közismert miskolci cukrászda fagylaltjai, valamint a környék borvidékeiről származó aromás alkoholos italok.

Bővült a kínálat

– Ez az egyedi gasztronómiai rendezvény az élvonalbeli street foodra és a minőségi borokra helyezi a hangsúlyt – mondta Boronkai Edina, a Miskolci Kulturális Központ értékesítési és kommunikációs vezetője. – Folyamatosan odafigyelünk rá, hogy reflektáljunk a felmerülő igényekre a fiatalok részéről is. Évről évre bővítettük a kínálatot, és több vendéglátóst hívtunk meg. Örömünkre szolgál, hogy idén nagyon nagy az érdeklődés ezen a méltó kulturális helyszínen.

Szeretnek enni, inni

A résztvevőket is megkérdeztük, hogyan érezték magukat, és milyen ételkülönlegességeket kóstoltak meg.

– Ritka az ilyen átlagon felüli rendezvény Miskolcon, ahová ki lehet jönni szabad térre is találkozni a barátokkal, pláne most ebben az időszakban. Másrészt szeretek enni. Az egyik kedvencem a hotdog-szerű gulyásbomba, de a keszegből készült haltepertő is ízlett. A barátaim pedig éppen borért állnak sorba. Sajnos én nem ihatok, mert vezetek, de egyébként a félédes fehér borokat szeretem. Múlt héten késő estig maradtunk – osztotta meg benyomásait Horváth Dániel.

Barátokkal találkoztak

Egy fiatal pár éppen a halasnál állt sorban, amikor megszólítottuk a fiatalembert.

– Ma is azért jöttünk ki, mert szeretjük a különleges ételeket, főleg így borral párosítva. Úgy gondolom, hogy egy ilyen rendezvény már kellett Diósgyőrbe is. Az ország több gasztrofesztiválján megfordultunk már. Most pisztrángból készült fish & chipset fogunk kóstolni. Aztán száraz fehér vagy rozé borral öblítjük majd le – fejtette ki Deák Gábor.

A közelben lakó helyiek is örülnek a rendezvénynek.

– Mi eddig minden alkalommal itt voltunk. Nagyon kellemes az egész, még esőben is jól tudtuk magunkat érezni. Szeretjük, hogy sok ismerőssel, baráttal futunk össze. Minden héten változik a kínálat, így törekszünk rá, hogy mindig valami újat próbáljunk ki. Ma is szeretnénk megkóstolni a legújabb street food ízeket – fűzte hozzá Maczák-Fellegi Ivett.

(A borítóképen: A Z generáció szereti a finom ételeket és minőségi italokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában