Életmentők

2020.02.11. 18:30

Nyílt nap a hívásfogadó központban

Aki ellátogatott a nyílt napra, megtudhatta miből áll egy 112-es operátor munkája.

Pap Gyula

Az Országos Rendőr-főkapitányság Ügyeleti Főosztály szervezésében az Egységes Európai Segélyhívó szám napja alkalmából idén is a helyszínen várták az érdeklődőket a Hívásfogadó Központok. Minden év február 11-én 2009 óta egész Európában kampányokat és programokat szerveznek a 112-es segélyhívószám népszerűsítése, és helyes használata érdekében. Aki ellátogatott a nyílt napra megtudhatta miből áll egy operátor munkája, és megtapasztalhatta, hogy milyen mértékű koncentráció, fegyelem és felelősségtudat jellemzi mindennapjukat.

A Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársai teszthívásokkal, a rendőrség, a honvédség és a mentők különböző bemutatókkal, játékos programokkal várták az érdeklődőket a nyílt nap alkalmából.

A brüsszeli központú mintegy hetven országot tömörítő nemzetközi szervezet felhívása minden évben február 11-én (11.2.) tartanak nyílt napot, amelynek célja, hogy a központok kapuit kitárva a diákok, érdeklődők közvetlen közelből megismerjék a hívásfogadó központok munkáját – mondta el dr. Bóna Gyula a miskolci központ vezetője. Magyarországon még Szombathelyen működik egy hasonló, mintegy 100 főt foglalkoztató objektum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában