Zene

2020.01.14. 08:30

Itt mindenki miskolci

Látványos klippel mutatkozott be a miskolci énekesnő.

Horváth Imre

Gulyás Szabina egy korábbi koncerten

Fotó: Bujdos Tibor

Slágergyanús dallal és egy hangulatos képi világú videóklippel debütált első önálló kisfilmjében Gulyás Szabina, a Reflex zenekar énekesnője, vokalistája. Az ősz folyamán készült el Szabina első klipje az Őrült világ című nótához. A dal szerzője Bárdos István, a Reflex zenekar fontembere, aki a zenekar énekesnőjének, Gulyás Szabinának álmodta meg a dalt és hozzá a kisfilmet is.

A Diósgyőri vár és környéke

– A klip apropóját a „miskolci szerző, miskolci énekesnő, miskolci helyszíneken forgatott klip” ötlete adta. De gyakorlatilag mindenki helyi, aki a kisfilmen dolgozott, így a klipet forgató stáb is miskolci illetőségű, jelesül a Nextage Film, amely egyébként Majka videóklipjeit is készíti. A hangszerelés Lippényi Gábort dicséri, gitáron Sipeki Zoltán működött közre, az operatőr Klement Bence volt, a drónos felvételeket Gajdos Tamás készítette, míg a werket Sajó Gábor fényképezte – tudtuk meg a zene és szöveg szerzőjétől, Bárdos Istvántól.

Szabina tavaly önálló énekesi karrierbe kezdett. A korábbi négy évben a Reflex énekese volt, azt megelőzően pedig 13 évig óceánjárókon énekelt. A klip forgatása miskolci helyszíneken történt, elsősorban a Diósgyőri várban és környékén, illetve a Szent István téren.

A szerzők és Szabina nem titkolt szándéka az volt, hogy a dal mellett Miskolc kiemelkedő idegenforgalmi attrakciói legyenek a háttérben, hiszen így nemcsak a dal, hanem a város látványosságai is a figyelem középpontjába kerülhetnek.

A klip az év végéhez időzítve került fel a legnépszerűbb videómegosztóra, ezen kívül a Reflexrock.hu zenekari honlapon a klip címszó alatt is megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!