Hajdú-Bihar

2013.01.09. 17:09

Tűzifaosztás felhangokkal

Hajdúbagos - Gond van a hajdúbagosi faosztás körül - hívtak fel a helyiek bennünket kedden.

Hajdúbagos - Gond van a hajdúbagosi faosztás körül - hívtak fel a helyiek bennünket kedden.Tülekedésre számítottunk a hajdúbagosi hivatal előtt, hiszen arról kaptunk hírt, hogy vannak, akik nem elégedettek az eljárással, amely a tűzifaosztást övezi. A megbeszélt helyen végül egyetlen asszonnyal találkoztunk, aki épp a hivatalba tartott, hogy megtudja, ő miért nem kap az értékes adományból. Szabó Lukács Imre polgármester készségesen válaszolt: azért, mert a nő és férje jövedelme meghaladja a százezer forintot.

– Körülbelül 160 családot érint a kedvezmény, valamennyien 4-4 mázsa fát kapnak. Az erről szóló rendeletet azonban még nem fogadta el a képviselő-testület, így azt magam sem tudom, pontosan kik részesülnek a segítségben; viszont azoknak a családoknak, amelyek biztosan számíthatnak a négy mázsa fára, már elkezdtük kiszállítani - felaprítva - azt - mondta a polgármester.

Van egy körülbelül 80 családból álló kör, amely egyértelműen rászorul, hozzájuk érkezik a polgármesteri hivatal teherautója a rakománnyal elsőként a napokban, a további kedvezményezettekről a szociális terület szakemberei döntenek – tudtuk meg. A nyugdíjas Tóth Andrásék hálásan mutatták a tüzelőt, amit ők is felaprítva kaptak.

Együttműködés kell

Szabó Lukács Imre kifejtette, nem titok, hogy azok, akik egész évben nem működtek együtt a munkaügyi hatósággal, most kimaradnak a segítségből. Véleménye szerint egy álláskeresőtől elvárható volna, hogy bejelentkezik a munkaügyi központban, és minden lehetőséget megragad, hogy munkába álljon. Mint folytatta, a község egyharmadán erdőt telepítettek, ezért évente sok vágásérett terület keletkezik. A helyiek év közben a meghatározott helyekről elvihetik a tüzelő felét, a másik részét pedig összeszedik az önkormányzat számára. Már ekkor is kialakul egy kép a rászorulókról. A község nem mellékesen a kazánprogram során négy új fűtőtestet pályázott az intézményei számára, mert minden középületben fával szeretnének fűteni.

A gáz mellé is

A község képviselő-testülete a napokban nevesíti a további kedvezményezett családokat, ők már „kugliban”, tehát nem aprítva kapják a tüzelőt, és az is elképzelhető - mert ilyen kifogás is érkezett a lakosság felől - , hogy aki gázzal fűt, és kiegészítésként kályhája van, szintén részesül a segítségben.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!