Hajdú-Bihar

2011.11.07. 13:30

Orrbavágással "engedte" haza az ivótársát

Debrecen, Újléta - A sértett estében úgy beverte a fejét a járólapba, hogy koponyája tört.

Debrecen, Újléta - A sértett estében úgy beverte a fejét a járólapba, hogy koponyája tört.

Enyhítve az első fokon kiszabott letöltendő szabadságvesztésen, jogerősen 2 év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a 39 éves újlétai férfit, aki ok nélkül megverte egy ivótársát.

Tartóztatták

A bíróság által megállapított tényállás szerint a korábban lopásért büntetett K. Gyula 2008 januárjában sörözni ment egy újlétai presszóba , ahol beszélgetni kezdett egy vendéggel. Ittak egy üveggel, majd az újdonsült ismerős hazaindult volna. A vádlott azonban nem hagyta, addig kapacitálta még egy körrel, hogy a férfi belement. Amikor azzal is végeztek, az illető felállt és K. Gyula, valamint két másik vendég győzködése ellenére az ajtó felé lépett. Akkor a vádlott utánaugrott, s mielőtt a sértett elhagyta a szórakozóhelyet, a vállánál fogva megfordította, és a tiltakozása ellenére nagy erővel orrba vágta. A "cimbora" a játékgépeknek esett, majd miután K. Gyula még kétszer megütötte, a kőre zuhant, belevágva a fejét a járólapba. A vádlottat a presszóban tartózkodók állították le, majd mentőt hívtak. Kiderült, hogy az áldozat életveszélyes koponyacsont-törést és agyrázkódást szenvedett – lélegeztetni kellett.

A megyei bíróság első fokon 2 év 6 hónap börtönre ítélte az elkövetőt, ezt enyhítette a táblabíróság nemrég.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!