Hajdú-Bihar

2011.10.11. 07:09

Nézőpont: Őszi lecke

<em>Boldog voltál, amikor megláttad a laborleletedet! Sehol egy csillag, ami jelezné, hogy túl alacsony, vagy túl magas az érték! És érezted is, hogy szinte kicsattansz az egészségtől. Boldog voltál, amikor belecsobbantál a 24 fokos Balatonba, s körülötted a barátaid pancsoltak. Boldog voltál, mert a kezedbe adták az új társasházi lakás kulcsait, és máris a magadénak érezted, hiszen a részletek a saját fizetésedből is kényelmesen is kiteltek, a párodéval együtt még luxusra is futotta.</em> <strong>Szabó Katalin jegyzete</strong>

Boldog voltál, amikor megláttad a laborleletedet! Sehol egy csillag, ami jelezné, hogy túl alacsony, vagy túl magas az érték! És érezted is, hogy szinte kicsattansz az egészségtől. Boldog voltál, amikor belecsobbantál a 24 fokos Balatonba, s körülötted a barátaid pancsoltak. Boldog voltál, mert a kezedbe adták az új társasházi lakás kulcsait, és máris a magadénak érezted, hiszen a részletek a saját fizetésedből is kényelmesen is kiteltek, a párodéval együtt még luxusra is futotta. Szabó Katalin jegyzete

Mindez olyan közeli emlék, mintha még mindig valóság lenne. Eltel pár nap, pár hét, pár év, és rossz a lelet, sehol egy jókedvű barát, a részletekről pedig ne is beszéljünk. Mindezek tetejébe itt az ősz. Vártad már, mégis dermesztően hirtelen jött a hideg.

Akkor hát oda a boldogság? Frászt! Most megtapasztalhatod, hogy boldogság az is, ha tudsz járni, lélegezni, emészteni, ha meglátogatsz egy régi ismerőst, ha fedél van a fejed felett, és be tudsz fűteni, ha sétád során a hulló levelek közt állva megérint a lét lényege. Ha mag akarod őrizni ezt, ne sóvárogj a múlt idők, a kicsattanó egészség és a gazdagság iránt. Az ősz olyasmire tanít, amit nem nélkülözhetsz! Boldogtalan leszel, ha elmulasztod.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!