Hajdú-Bihar

2011.09.16. 16:52

Jöhetnek a spanyol villamosok

Debrecen - Úgy tűnik, Debrecen végül jól „jön ki” a 3 éve tartó közbeszerzési huzavonából.

Debrecen - Úgy tűnik, Debrecen végül jól „jön ki” a 3 éve tartó közbeszerzési huzavonából.

Elutasította a 2-es villamos járműbeszerzése ügyében augusztusban benyújtott fellebbezéseket a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD), ezzel zöld utat adott a hatodik tender győzteseként, július 29-én kihirdetett spanyol CAF S.A. céggel történő szerződéskötéshez. Sem a lengyel Solaris, sem a cseh Ganz-Skoda (illetve a vele közösen fellebbező olasz AnsaldoBreda) cégek esetében nem adott helyt a jogorvoslati kérelemnek a KD – derül ki a szeptember 14-én hozott, de csak szeptember 16-án közzétett határozatból.

A többször megismételt eljárás miatt elszenvedett időveszteség ellenére várhatóan időben le tudjuk hívni a támogatást, befejezni a munkákat és lezárni a pályázatot. Emellett olcsóbban jutunk hozzá a villamos járművekhez anélkül, hogy a műszaki tartalomból engednünk kellett volna – mondta Pajna Zoltán alpolgármester pénteken délután rögtönzött sajtótájékoztatóján, megjegyezve, hogy az utolsó tenderkiírással „sikerült kihúzni a Döntőbizottság méregfogát”.

A debreceni önkormányzat 15 napon belül szerződést akar kötni a győztes spanyol céggel. A megállapodás aláírásától számított 665. naptári napon belül megérkezhet az első jármű.

HBN-SzT


Debrecen – Már a szerződéskötés utáni lépések foglalkoztatják az önkormányzat munkatársait.

Debrecen, 2011. szeptember 16., péntek (MTI) – A debreceni önkormányzat megnyerte a Közbeszerzési Döntőbizottság által lefolytatott két jogorvoslati eljárást, így a leendő 2-es villamos vonalán 2013-tól közlekedő új villamosokat a spanyol CAF gyártja és szállítja – közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Debrecen – Elutasította a közbeszerzési döntőbizottság a 2-es villamos ügyében augusztusban benyújtott fellebbezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!