Hajdú-Bihar

2011.06.30. 14:19

Félúton a tüntetők

Debrecen - A megye területén hat útszakaszon tartottak szerdán forgalomlassító demonstrációt a különböző szakszervezetek.

Debrecen - A megye területén hat útszakaszon tartottak szerdán forgalomlassító demonstrációt a különböző szakszervezetek.

A félpályás útlezárással a korkedvezményes nyugdíjak és munkavállalói jogok védelméért, valamint a háromoldalú érdekegyeztetés megvalósulásáért tüntettek az autósok.

– A rendezvény minden tekinteben az előzetes tervek szerint zajlott – tudtuk meg Kiss János István rendőr alezredestől. – A demonstráció során semmi olyan attrocitás nem történt, ami rendőri közbelépésre adhatott volna okot, illetve külön kérésünket, miszerint a tüntetők minden politikai és egyéb provokáló transzparenst mellőzzenek, a közel 140 autós maradéktalanul teljesítette – fűzte hozzá.

Nagy Gábor, a LIGA szakszervezetek érdekvédelmi tanácsadója elmondta, hogy adódtak kisebb nehézségek a rendőrséggel való egyeztetésben.

– A megegyezés során nem teljesítették azon kérésünket, hogy az összes szakaszon 24 órás rendezvényt tarthassunk. – Nagy Gábor azt is elmondta, hogy a helyszíneken 30-40 autó "tartotta fel" a forgalmat, de az úton haladók nagyon toleránsak voltak, ahogy ezt az alezredes is megerősítette. A legtöbben a rendvédelmi szakszervezetek közül vonultak az utakra, de a vasutasok, tűzoltók és Tungsram-dolgózók is szép számmal képviseltették magukat.

HBN-TOB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!