Hajdú-Bihar

2010.07.24. 22:59

Fogathajtó verseny Hajdúnánáson

<p>Július 24-én, szombaton 9 órakor kezdődött a 8. Fogathajtó és Gyermek ügyességi lovasverseny Hajdúnánáson a Martinek Lovasfarmon. A versenyen résztvevő 12 versenyző egyedi készítésű és tervezésű fogataikon 3 fős pontozó zsűri előtt mutathatta be, milyen gyorsan és ügyesen tudja lovait a számukra felállított ügyességi akadálypályán végigvezetni.</p>

A rendezvényre ellátogató közönség szavazhatott a legszebb fogatra, valamint a főzőversenyen a legfinomabb ételekre is, mindamellett, hogy vásári kirakodókat, íjászkodókat s kiállított fogatokat is megcsodálhattak a nap folyamán.
A zsűri értékelése szerint a helyezések a következők: I. Juhász József (Bocskaikert) Ő kapta a közönségdíjat is, II. Antal Sándor (Hajdúhadház) , III. Csobán János (Téglás). Megemlítendő a legidősebb fogathajtó "kategória", melyet a 73 éves hajdúszoboszlói Zolnai András érdemelte. A versenyzők között az egyetlen női hajtó Varró Éva volt, aki pónifogatjával különdíjat kapott.
A gyermek versenyzők közül az első helyezett Stadler Anna lett Hajdúnánásról, a második Munkácsi Katalin Hajdúdorogról és a harmadik Kerékgyártó Dóra Hajdúnánásról.
A legügyesebb szakácsok is díjat kaptak, így I. helyezést Gál Lajos nyerte csülökpörköltjével, a II.Martinek Imréné, aki csülkös babot készített burgonyával, III. Nagy Gáborné, aki marhapörköltet készített.
Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!