Életstílus

2016.10.16. 11:45

Eláruljuk, miért bocsásson meg azoknak is, akik nem érdemlik meg

Haragban van valakivel? Jobban tenné, ha túllépne a sérelmein. 

Haragban van valakivel? Jobban tenné, ha túllépne a sérelmein. Gyerekkorban könnyebben kérünk bocsánatot, ha elkövettünk valamit, még ha csak azért is, mert a szülők ránk parancsolnak. A felnőttek viszont olykor saját hiúságukból fakadóan sem szeretik kimondani azt, hogy elnézést, ha hibáztak. Viszont sokkal könnyebb, ha megpróbálunk túllépni a sérelmeinken. Egyrészt ez segít abban, hogy tovább tudjunk lépni, máskülönben a panaszainkat tovább visszük a lelkünkben és csak erre tudunk fókuszálni a másikkal kapcsolatban.

Másrészt, nem lehet a múltban élni és megrekedni azon a szinten, hiszen a problémák attól még jelen vannak. Emiatt még azoknak az embereknek is érdemes megbocsátanunk, akik azt valójában nem érdemlik meg, ugyanis a bennünk lévő harag hatással lehet a más emberekkel kialakított kapcsolatunkra is. Amikor pedig megbocsátunk valakinek, akkor valójában a múltat zárjuk le.


Annak ellenére, hogy mindannyian különbözünk egymástól néhány dolgot pontosan ugyanúgy teszünk. Pontosabban, kétféle mód között választunk. Egy portugál művész, Joao Rocha illusztrációkon keresztül mutatja meg, hogyan képzeli el ezt a teóriát. Önön a sor, hogy kiderítse, hova tartozik!

 

 

Csupán annyi a feladata, hogy nézze meg figyelmesen a képet és mondja meg, hogy mit lát azon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!