Életstílus

2010.09.20. 14:58

Drága az egészséges étkezés?

<p>Túl drágának tartja az egészséges étkezéshez szükséges élelmiszereket a magyarok többsége - derül ki a Nielsen felméréséből.</p>

Ugyancsak sokan vannak azok, akik azt mondják: azért nem étkeznek egészségesen, mert szeretik jó ízekkel kényeztetni magukat. A lakosság kétharmada egyébként tájékozottnak tartja magát arra vonatkozóan, hogy mi egészséges és mi nem.

A Nielsen kutatása szerint a magyarok nagy része igyekszik egészségesen táplálkozni, de ez nem mindig sikerül. A válaszadók több mint fele (54 százalék) drágának tartja az egészséges ételeket, 48 százalék pedig szereti kényeztetni magát a jó ízekkel. 38 százalék időhiányra hivatkozik, ami akadályozza abban, hogy mindig egészségesen egyen. Nemzetközi szinten egyébként nem az ár volt a legfőbb ok, 55 ország lakói elsősorban a jó ízek miatt szorítják háttérbe az egészséges ételeket.

A hazai fogyasztók 44 százaléka egyébként elegendőnek tartja az egészséges élelmiszerek választékát, 55 százalék pedig az ízekkel is elégedett. A megkérdezettek csaknem kétharmada véli úgy, hogy meg tudja különböztetni az egészség szempontjából előnyös és hátrányos ételeket.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!