Bulvár, celeb

2007.12.13. 07:13

Meghalt Ike Turner

<p>76 éves korában elhunyt Ike Turner zenész, jelentette be a férfi menedzsere szerda este.</p>

A hatvanas években ismertté vált zenész, akire leginkább Tina Turner férjeként emlékszik a világ, kaliforniai otthonában halt meg.

A Grammy-díjas zenész Mississippiben nőtt fel, és tanult meg zongorázni, majd a negyvenes években St. Louisban élt, ahol megalakította a The Kings of Rhythm nevű zenekart. A banda Rocket 88 című lemezét sokan az első rock&roll felvételként tartják nyilván.

Ike 1959-ben ismerkedett össze Anna Mae Bullockal, aki esküvőjük után a Tina Turner nevet vette fel. A pár a hatvanas években több nagysikerű számot készített, mint a Fool in Love, vagy a River Deep, Mountain High. A viharos házasság 1976-ban ért véget. A pár kapcsolatáról film is készült.

Tina Turner sajtósán keresztül csak egy szűkszavú közleményt adott ki egykori férje halállával kapcsolatban, amiben jelzi: értesült Ike haláláról, akivel 35 éve nincsen semmilyen kapcsolata. Ennél többet nem volt hajlandó nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!