Borsodnádasd hírei

2012.05.02. 14:36

Megálmodták és megcsinálták

Borsodnádasd - A Mátéhegyi Ökopark új lehetőségeket kínál Borsodnádasdnak.

Borsodnádasd - A Mátéhegyi Ökopark új lehetőségeket kínál Borsodnádasdnak.A környék gazdasági fejlesztését vázoló Rombauer-tervben is szerepelt a Mátéhegyi Ökopark megalakítása, amely különféle sport és turisztikai rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Az attrakciós programoknak köszönhetően fellendülhet az idegenforgalom, ugyanis már ebben az esztendőben országos szintű hegyikerékpáros, off-road és vadászíjász versenyeket is terveznek.

Önzetlen önkéntesek

- 2010 őszén álmodtuk meg ezt az ökoparkot, amelyről most már jelen időben beszélhetünk – árulta el Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Rengeteg önkéntes munka zajlott az elmúlt másfél évben, a közhasznú egyesület tagságból, illetve önzetlen segítőkből áll az a csapat, amely már most több millió forint értéket hozott létre. Eddig semmilyen anyagi támogatást nem kapott ez a kezdeményezés, most már néhány cég és vállalkozó látja, hogy van mögötte tartalom. A jövőt illetően egy 45 hektáros területen gondolkodhatunk, amelyből 3 hektáron alakítjuk ki a központot. Közművekkel, vizesblokkal és szálláshelyekkel ellátott részről beszélünk, sőt ide egy kisebb műfüves futballpályát is szeretnénk megépíteni.

Bringa, off-road, vadászíjászat

A Mátéhegyi Ökopark Borsodnádasd központi részén, mégis erdei környezetben található. A település legmagasabb pontját is magába foglalja, gyönyörű kilátás tárul az ide látogató elé. A közhasznú egyesület tagjai azt remélik, hogy rövidesen akár több ezren is osztják majd ezt a véleményt, hiszen már nyáron több sportágban kaptak versenyrendezési lehetőséget.

- Ez valóban így van – erősítette meg Mihály Tamás, a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Egyesület elnöke. – Júniusban a hegyikerékpáros XCO bajnokság egyik futamának lehetünk házigazdái, ezután egy héttel pedig már az off-road-osok látogatnak el Borsodnádasdra. Ugyanakkor ebben az esztendőben még két 3D-s vadászíjász versenyt is lebonyolítunk. A hely és az adottságaink lehetővé teszik, hogy több sportágban is gondolkodhassunk. Sokan még nem tudják, hogy Borsodnádasd ilyen adottságokkal rendelkezik, de azon leszünk, hogy minél hamarabb bevigyük a köztudatba. Ehhez természetesen színvonalas rendezvényekre és minőségi kiszolgálásra van szükség. Sok időnk már nincs az első kerékpáros versenyig, hiszen június 8-10-e között már megtartjuk a premiert.

Kormos Krisztián szerint a borsodi városnak a Mátéhegyi Ökopark egy új irányt is mutathat. A sport és az erdei környezet kombinálásával akár országos szinten is megismerhetik a településüket. A polgármester kiugrási lehetőséget és rengeteg fantáziát lát ebben a területben, amely egy lelkes csapatnak köszönhetően rövidesen több sportág versenyzőit fogadhatja majd.

–ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!