BOON Sziréna

2018.11.13. 07:49

Eladta ismerősét, külföldre vitték prostituáltnak a miskolci nőt

Miskolc - A sértett nő, akinek nem volt hol laknia, 2017 nyarán ismerőséhez költözött.

Miskolc - A sértett nő, akinek nem volt hol laknia, 2017 nyarán ismerőséhez költözött.

Az ítélet szerint az együttélés során a továbbra is rossz anyagi helyzetben levő sértett elárulta az I. rendű vádlottnak, hogy régen prostituáltként dolgozott, majd elkeseredettségében arra kérte, segítsen neki kuncsaftokat találni. Az I. rendű vádlott a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva úgy döntött, eladja őt, ezért egy ismerőse, a III. rendű vádlott közvetítésével találkozót beszélt meg a vevővel, a II. rendű vádlottal. A találkozó során a vevő meg akarta nézni, hogy milyen „árut” kínál számára az eladó. A találkozót a közvetítő szervezte, melyet követően a vevő 250.000 forintért megvette a sértettet, hogy későbbi prostitúciós tevékenységéből hasznot húzzon. Németországba vitte.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerték, a tárgyaláshoz való jogukról lemondtak, és egyezséget kötöttek az ügyészséggel a büntetésről is. A törvényszék az ügyészség és a vádlottak egyezségét jóváhagyta, a vádlottakat emberkereskedelem miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság ítélete jogerős. Az ügy elbírálása során az új büntetőeljárási törvény egyik fontos, az eljárás egyszerűsítését és gyorsítását szolgáló újítását, az egyezség lehetőségét alkalmazták.

ÉM


[related-post post_id="4033799"]

[related-post post_id="3850091"]

[related-post post_id="3837129"]

[related-post post_id="3824752"]

[related-post post_id="3767652"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!