BOON Sziréna

2018.03.03. 12:43

Kihasználta idősebb áldozata hiszékenységét Miskolcon

Miskolc - Egy 80 éves idős embert fosztott ki Miskolcon egy 61 éves román állampolgárságú férfi.

Miskolc - Egy 80 éves idős embert fosztott ki Miskolcon egy 61 éves román állampolgárságú férfi.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 61 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki még 2017 márciusában, hiszékenységét és megromlott egészségi állapotát kihasználva vette el a pénzét egy 80 éves férfinak Miskolcon.

Az elkövető a vádbeli napon, a reggeli órákban jelent meg a sértett lakásánál, ahol bekiabált az idős férfinak és közölte vele, hogy ő a Nyugdíjfolyósító Intézet munkatársa, és azért kereste fel őt, mivel az intézet vezetője – a sértett idős korára tekintettel – nyereményként bőrkabátokat küldött a részére összesen 300 ezer forint értékben, amelyekért csak 30 ezer forint összeget kell kifizetnie.

Megmutatta a pénzét

A gyanútlan sértett beengedte a vádlottat a lakásába, majd közölte vele, hogy neki a bőrkabátokra nincsen 30 ezer forintja és állítását igazolva a pénztárcáját kinyitotta és megmutatta az abban lévő pénzét.

Sietősen távozott

Ekkor a vádlott – a sértett idős korát, valamint a betegségei miatt kialakult lassú felfogását és mozgását kihasználva – egy hirtelen mozdulattal kikapott a sértett pénztárcájából 24 ezer forint összeget és sietősen kiment a házból azzal, hogy behozza a kocsijából a kabátokat. Pár perc múlva visszament a bejárati ajtóhoz, és az ott található ruhaszárítóra akasztott 5 darab zakót – melyeket a sértettnek nem állt szándékában megvásárolni –, majd pedig sietősen távozott a helyszínről.

Börtönt javasolnak

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!