BOON Sziréna

2018.02.09. 13:02

Közérdekű munka a hasba rúgásért Miskolcon

Miskolc - Segédfelügyelőre támadt a részeg férfi, jogerősen közérdekű munkára ítélték.

Miskolc - Segédfelügyelőre támadt a részeg férfi, jogerősen közérdekű munkára ítélték.

Lakossági bejelentés alapján – miszerint a házban valaki hangoskodik – a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyelője és segédfelügyelője egy miskolci társasházban intézkedtek. Lifttel akartak felmenni a lakóház tizedik emeletére, majd felülről lefelé haladva ellenőrizték volna a lépcsőházat. Amikor a lift ajtaja kinyílt, egy a lépcsőházban tartózkodó, erősen ittas állapotban lévő férfi közepes erővel hasba rúgta a segédfelügyelőt, miközben folyamatosan kiabált, és verekedésre hívta fel a közterület-felügyelőt és segítőjét.

240 óra „büntető” munka

A bíróság a vádlottat hivatalos személy támogatója elleni erőszak bűntette miatt 240 óra közérdekű munkára ítélte, és kötelezte a büntetőeljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. Enyhítő körülményként a javára értékelte, hogy büntetlen előéletű, fiatal felnőtt, és a sértettől bocsánatot kért, míg súlyosító körülmény volt az ittassága.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!