BOON Sziréna

2017.05.18. 08:26

Rátaszította az MVK-sofőrre az ajtót

Miskolc - Közérdekű munka büntetést javasol az ügyészség az erősködő utas ellen.

Miskolc - Közérdekű munka büntetést javasol az ügyészség az erősködő utas ellen.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 24 éves férfival szemben.

Részegen utazott

Az immár vádlottá avanzsálódott férfi erősen ittas állapotban szállt fel 2016 februárjában éjjel Miskolcon egy városi buszra. Ittassága miatt eldőlt az üléseken, így a végállomásig utazott. A busz vezetője ekkor felébresztette és felszólította, hogy hagyja el a járművet. A vádlott ekkor ennek eleget tett.

Kicsit dulakodtak

Pár percig sem volt képes megférni nyugodtan a bőrében, mert a parkolóhelyen álló járműhöz ment és dörömbölni kezdett az ajtaján. A sofőr kinyitotta az ajtót. Ekkor a férfi felszállt a buszra és ismét le akart feküdni aludni. A vezető emiatt ki akart jönni a vezetőfülkéből, hogy ismét leszállítsa, de a vádlott kívülről erőteljesen nyomni kezdte a fülke ajtaját. Ezzel próbálta megakadályozni, hogy a sofőr jogszerűen ellássa feladatát. Rövid dulakodás után a sofőrnek sikerült a férfit leszállítania a járműről. Ennek során hámhorzsolásos sérülést is szenvedett, de emiatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Vádat emeltek ellene

A közforgalmú közlekedési vállalat gépkocsivezetője közfeladatot ellátó személynek minősül, és mint ilyen, kiemelt büntetőjogi védelemben részesül. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!