BOON Sziréna

2016.12.20. 15:24

Nyolc év és nyolc hónap az arnóti emberölésért

Miskolc, Arnót - Viszonylag enyhe büntetést szabott ki a Miskolci Törvényszék a késsel támadó Józsefre.

Miskolc, Arnót - Viszonylag enyhe büntetést szabott ki a Miskolci Törvényszék a késsel támadó Józsefre.

Nem jogerősen 8 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa azt a fiatal férfit, aki 2014 nyarán Arnóton egy késszúrással megölte anyja barátját.

Markolatig döfte bele

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 26 éves férfi 2014. augusztus 2-án részegen édesanyja szeretőjének házához indult. Egy gyúlékony keverékkel töltött műanyag palackot, annak meggyújtásához szükséges anyagot és egy 21 centis konyhakést vitt magával. Útközben felvett egy betonkockát is, amellyel az idős férfi házához érkezve a ház ablakát betörte. A műanyag palackban lévő folyadékot meggyújtotta és megpróbálta azt a törött ablakon keresztül a házba bedobni. A palack az ablak elé a földre esett és ott égett tovább.

Az idős férfi észlelve a „támadást” számonkérte hívatlan vendégét. A házigazda a kerítés belső oldalán állt, amikor K. József a magával vitt késsel a bal mellkasán nagy erővel szíven szúrta a 65 éves férfit. A kés csaknem markolatig hatolt a mellkasába. A szúrás után az idős ember már csak pár lépést tudott tenni, bement a lakásba, ahol az előszobában összeesett és meghalt.

Még nem jogerős

A dr. Dósa Ágnes vezette tanács a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a részbeni beismerő vallomást és megbánó magatartást, azt, hogy a közveszély okozása kísérleti szakban maradt. Figyelembe vette a fiatal férfi zaklatott gyermek- és ifjú korát, valamint a róla lakókörnyezetében kialakult kedvező véleményt és a büntetés-végrehajtás nevelőinek pozitív véleményét is. Súlyosító körülményként értékelte azonban a büntetett előéletét és azt, hogy tettét ittas állapotban követte el.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül tesznek nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában. K. József előzetes letartóztatását a bíróság jogerősen fenntartotta.

Volt balta, vagy nem volt

K. József védője, dr. Lichy József három nap gondolkodási időt kért annak eldöntésére, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen.

„Méltányosnak tartom az ítéletet, de ennek ellenére azt hiszem, enyhítésért fellebbezést fogunk benyújtani – jelentette ki érdeklődésünkre. – Egy dologban ugyanis nem tudok egyetérteni a Miskolci Törvényszék tanácsával. Meglátásom szerint az elhunyt férfi nem volt fegyvertelen, amikor a támadás érte, nagyon nagy valószínűséggel volt egy balta a kezében. Ha ezt a szempontot figyelembe veszi a bíróság, akkor enyhébb ítélet születhet az ügyben.


Gyilkosság Arnóton - Nem „Molotov-koktél”, mert műanyag a palack

Miskolc, Arnót - Az emberölés mellett „csak” közveszély okozásának kísérletét tartalmazza a vádirat.

Molotov-koktél, majd halálos késelés Arnóton

Arnót, Miskolc - További bizonyítás lesz az arnóti halálos szurkálás ügyében.

Videó: Késsel szúrta le anyja szeretőjét Arnóton, még az ügyész is megsajnálta a férfit

Arnót - A tárgyaláson tanúkat hallgattak meg, mindenki csak jókat mondott a fiúról, az egyik azt mondta, hogy szeretné, ha ilyen fia lenne. A férfi molotov-koktélt dobott anyja szeretőjének a házára, aki ezután baltával megtámadta. A fiú erre leszúrta a 65 éves férfit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!