BOON Sziréna

2016.04.06. 08:05

Kettős tragédia a 37-es főúton - Két év börtönt kapott, de szabadon távozhatott a román kamionos

Sátoraljaújhely - Első fokon bűnösnek találták a két ember gondatlan halálát okozó román kamionost.

Sátoraljaújhely - Első fokon bűnösnek találták a két ember gondatlan halálát okozó román kamionost.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a román állampolgárságú G. I. ellen folyamatban lévő büntetőügyben első fokon hirdetett ítéletet.

Összeütköztek

A vádirat szerint a férfi 2015. július 18-án a 37-es főúton haladt kamionjával, amikor egy enyhe balra ívelő, csak rövid távon belátható útkanyarulat előtt szabálytalanul előzni kezdte az előtte haladó autóbuszt. Az előzés során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben Szerencs irányából érkező Renault Thalia személygépkocsinak, amelynek sofőrje az ütközés elkerülése érdekében járműve kormányát elhúzva, a bal oldali forgalmi sávban összeütközött az előzésből jobbra visszatérő tehergépkocsi-szerelvénnyel. A balesetben a Renault két utasa meghalt.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki közúti baleset gondatlan okozásának vétségében és ezért őt 2 év fogházbüntetésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Valamennyi érdekelt 3 napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatokra. Az ügyészség indítványára a vádlott előzetes letartóztatását megszüntették, így szabadon távozott.

ÉM-SZB


Miskolc - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy román sofőrrel szemben, aki szabálytalan közlekedési manőverével halálos közúti közlekedési balesetet okozott.

Bodrogolaszi, Sárospatak – Ketten vesztették életüket abban a közlekedési balesetben, amely a 37-es főúton történt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!