BOON Sziréna

2008.10.10. 07:49

Precíz rablógyilkosságot tervezett a tokaji bűntényhez

<p>A Tokaj külterületén elkövetett pénzszállító rablás és gyilkosság három gyanúsítottja életfogytiglant is kaphat. Az elsőrendű vádlott részletesen kidolgozott tervet készített a rablógyilkossághoz.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Pénzszállító-rablás 2007.03.27."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/P_nzsz_ll_t__rabl_s_2007_03_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Pénzszállító-rablás 2007.03.27." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Pénzszállító 2007.03.27."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/P_nzsz_ll_t__2007_03_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Pénzszállító 2007.03.27." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Megkezdődhet novemberben annak az öt vádlottnak a pere, akiket a tavaly március végén Tokaj külterületén történt pénzszállító kirablásával, az egyik biztonsági őr kegyetlen meggyilkolásával, lőfegyverrel való visszaéléssel és bűnpártolással vádolnak. Kinek-kinek az ügyben játszott szerepe alapján. Az első másod és harmadrendű vádlottakat, akár életfogytiglani büntetéssel sújtható előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel vádolt meg a B.-A.-Z. megyei Főügyészég.

Szülők is belekeveredtek

A perirat szerint az elsőrendű vádlott (akiről már nyomozás során kiderült, hogy korábban rövid ideig rendőrként is szolgált) részletes forgatókönyvet készített a rablógyilkosság lebonyolításához. Variációkat dolgozott ki például arra, hogy viperával, megfojtással, fegyverrel végezzenek a végül meggyilkolt biztonsági őrrel. Végül azonban az élt írt forgatókönyvben kötéllel fojtogatták és nyakon szúrták egy késsel is. A szörnyűséges vérontás árán több mint 150 millió forintot zsákmányoltak. Az ügybe belekeveredtek az első- és másodrendű vádlottak szülei is, akik a vérrel pecsételt milliók egy részéből a bújkálás körülményeit intézték egy darabig Budapesten, autót vásároltak és egy tanyát is megvettek a frissen alakított kft. számra. Végül a vádlottak nagyobb részét azon Kiskunhalas külterületén lévő tanyán fogták el tavaly augusztus utolsó napján. (Az esetre visszatérünk.)

Előzmények:

  • Tokaji pénzszállítórablás: vádemelési javaslat lett
  • Rablógyilkosság Tokajnál
  • Pénzszállító rablás: meghosszabbított előzetes
  • Bocsánatért eseng az áruló pénzszállító
  • „A legjobb barátjának hitte"
  • Elfogták a pénzszállítórablás két gyanúsítottját
  • Tanyán bújkáltak a tokaji pénzszállító kirablói
  • Szüleikkel együtt tartóztatták le
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!