boon-sportoldal

2012.07.31. 09:12

MJJSE: Péntektől "ezerrel" munka

Hosszú út után, hétfőn kora este megérkezett Miskolcra az MJJSE hokicsapatának négy kanadai légiósa.

Hosszú út után, hétfőn kora este megérkezett Miskolcra az MJJSE hokicsapatának négy kanadai légiósa.

A vezetőedzőt, Tim Kehlert, továbbá a három korongost, Clinton Atkinsont, Tyler Czubát és Yashar Farmanarát Budapestről gépkocsival szállították új állomáshelyükre, a borsodi megyeszékhelyre. A tengerentúli szakvezető szinte azonnal munkához lát, mert bár az első hivatalos edzés pénteken délre van ,,kiírva", már szerdától jeget kért, átmozgatás céljából (ezen a tréningen még nem mindenki fog részt venni, mivel a nyári szabadságról különböző időpontban térnek vissza a játékosok). A sárga-feketéknél sok változás történt a holtidényben, hiszen a kanadai hokisok mellett a Népkertbe igazolt Láda Balázs (Sapa Fehérvár AV 19), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Szirányi Bence (Briancon) és Wéber Zsolt (Ferencváros). A nyáron elhagyta a Macikat Josh Bonar (Brassó), Alfred Lindgren (Njurunda SK), Jan Jarábek (egyelőre nem ismert új csapata) és Lubomir Chmelo, igaz, utóbbi lehet, hogy Miskolcon dolgozza végig a felkészülési szakaszt. Duschek Dávid viszont biztosan nem húz újra MJJSE mezt, ugyanis két szezonra elkötelezte magát a Debreceni HK-hoz.

Nem folytatja tovább

Vannak visszavonultak is a Jegesmedvéknél; Svasznek Bence, Urbán Péter, illetve Láda Péter. Utóbbiról az a hír járta bő egy hónapja, nem dőlt el, hogy munka mellett belevág-e az újabb hosszú, jövő március végéig tartó évadba.

– Azóta már megszületett az elhatározás – mondta lapunknak a 29 éves bekk. – Kaptam egy ajánlatot a klubtól, amit mérlegre tettem mással szemben. Szeretem a hokit, de szeretem a munkámat és a családot is, ezért arra jutottam, hogy nem folytatom tovább. A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Miskolci Bányakapitányságán dolgozom ügyintézőként, és három éve gyakorlatilag együtt csináltam a jégkoronggal. Szeretném megköszönni a segítséget főnökömnek, dr. Izsó Istvánnak, aki megadta a lehetőséget, aki mindig biztatott. 1999 óta voltam a felnőtt csapat tagja, már két éve is gondolkodtam a visszavonuláson, de akkor másként döntöttem. A klubtól nem válok meg, az U10-esek edzője leszek, ez még az a korosztály, amely jobban belefér az időmbe, jobban összeegyeztethető a munkával, a magánélettel.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!