boon-sportoldal

2012.03.13. 15:29

Rajt előtti önbizalombomba

Minden szempontból tökéletesen alakult az elmúlt hétvégéje Kazár Miklósnak és Ferencz Ramónnak.

Minden szempontból tökéletesen alakult az elmúlt hétvégéje Kazár Miklósnak és Ferencz Ramónnak.A Maxiummun Racing Team kettőse a közelgő bajnoki rajt előtt részt vett az orfűi rallysprint viadalon. Sőt, meg is nyerte a vasárnapi száguldást. A Mecsek Rallykon is használt gyorsaságit ötször teljesítették a benevezett párosok, ami az új idény előtt a tesztelést is remekül szolgálta.

- A csoda kategóriába tartozott, hogy egyáltalán elkészült a versenyre az új autónk. Az R4-es kittel ellátott Mitsubishivel ezért igyekeztünk a lehető legtöbb időt közösen tölteni. Szombaton rengeteget teszteltünk és nagyszerű benyomásokat szereztünk a Mitsubishiről. Hatalmas a különbség a tavalyihoz képest. Az én elképzelésemhez és a stílusomhoz sokkal közelebb áll, jobban illeszkedik, mint az előző három gyémánt. Ramónnal most versenyeztünk először együtt, de abszolút nem volt nehéz az összecsiszolódás. Nekem az autót, Ramónnak pedig a csapatot kellett megszokni, ezért is hasznos volt számunkra ez a sprintfutam.

Az orfűi időjárás is kedvezett a tesztelésre érkezett párosnak. Az elején ugyanis esett a hó, ezután pedig az eső áztatta az aszfaltot. A verseny középső részében nedves burkolaton, végül pedig szárazban is megtapasztalhatták a Mitsubishi EVO IX-es viselkedését.

- A verseny azért mégis verseny – folytatta Kazár Miklós. – Szerencsére a többiek is így gondolták, így az elején nagyon komoly csatát vívtunk Asival, Beppo Harrachal és Botka Dáviddal. Színvonalas és izgalmas küzdelem végén nyertünk egy olyan gyorsaságin, amely talán a pécsi IRC-futam része is lesz. Az eső miatt elég sok anyagi kárral járó baleset történt, de szerencsére ez minket nem érintett. Tavaly a húsz másodperccel maradtunk el a legjobbaktól, most pedig tízzel sikerült nyerni. Ez ugye fél perces fejlődést jelent, ami hatalmas optimizmussal tölt el minket a hó végi Eger Rally előtt. A mostani tapasztalatokból kiindulva, bizakodva várjuk az ORB nyitányát.

Gyors pilóta mellett

- Ez volt az első közös hétvégénk – értékelte a TR Consult Rallye Sprint Bajnokság nyitó futamát Ferencz Ramón. – Nagyon, de nagyon jól éreztem magam. Profi csapattal dolgozhattam együtt, ami a jövőre nézve rendkívül nagy bizakodással tölt el. A jó hangulat mellett pedig az eredményességre sem lehetett panasz, hiszen legyőztük a magyar és az osztrák bajnokot is. Nyilván az ORB-futamok lesznek majd az igazi értékmérők, de a mostani önbizalombomba mindenképpen jót tett nekünk az egri nyitány előtt.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!