boon-sportoldal

2011.12.30. 08:22

MJJSE: Pezsgős évbúcsúztató lesz?

Az idei esztendő utolsó MOL-ligás jégkorong mérkőzését pénteken 18 óra 30 perckor kezdik a jégcsarnokban.

Az idei esztendő utolsó MOL-ligás jégkorong mérkőzését pénteken 18 óra 30 perckor kezdik a jégcsarnokban.A Miskolci Jegesmedvék ellenfele a Sapa Fehérvár AV19 Farm gárdája lesz. A Macik győzelemre készülnek, az ígérik, hogy pezsgővel búcsúztatják az évet, a palackokat persze csak akkor bontják majd ki, ha győztesen vonulnak le a jégről.

– Azt nem mondhatjuk, hogy abszolút favoritok vagyunk, hiszen Újpesten is kikaptunk – latolgatta a pénteki találkozó esélyeit Láda Péter, a miskolciak szupaszív védője. – A hazai pálya mindenképpen előnyt jelent számukra, de hozzáteszem, hogy a nagyobb tudás is mellettünk szól.

Társa védelmére kelt

Láda Péter Dunaújvárosban idő előtt volt kénytelen elhagyni a jeget, végleges fegyelmivel küldték az öltözőbe.

– Miután társamat, Bonart sportszerűtlenül kiütötték, a védelmére keltem és nekimentem Kiss Dánielnek, persze nyomban kiállítottak – folytatta az MJJSE tagja. – Azt a meccset egyébként nem csak ezért sajnáltam, hanem az eredmény alakulása miatt is keseregtem. 1-0-ás vezetésünket követően két szólónk is akadt, így akár 3-0-ra is elhúzhattunk volna és ebben az esetben nincs 4-1-es dunaújvárosi előny! A hajrában ugyan kétszer is „csengettünk”, de ezzel már nem mentünk semmire. A fehérváriakkal szemben olyan produkcióval kell előrukkolnunk, mint a Fradi ellen és akkor nem lesz gondunk. Sok múlik majd az emberelőnyös helyzetek értékesítésén, valamint a védőmunkán. Úgy érzem, hogy egyikkel sem lesz problémánk, így begyűjtjük a pontokat és szépen köszönünk el a 2011-es esztendőtől.

Arra a kérdésre, hogy külföldi, vagy hazai korongossal szeret-e inkább a védelemben párt alkotni, Láda Péter így felelt: teljesen mindegy, hiszen valamennyien jól ismerik egymást, technikai tudásuk hasonló, erőnlétük kiváló, így részletkérdés, hogy kit és melyik sorba oszt be Greg Lindqvist vezetőedző.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!