boon-sportoldal

2011.07.15. 09:31

Kakucson is ott maradni az élbolyban

Egy pillanatnyi megállás sincs. Néhány nappal ezelőtt még Veszprémben a rallybajnokság negyedik futamán, most hétvégén pedig már a Kakucsringen a rallycross országos bajnokság soros versenyén vesz részt Spitzmüller Csaba.

Egy pillanatnyi megállás sincs. Néhány nappal ezelőtt még Veszprémben a rallybajnokság negyedik futamán, most hétvégén pedig már a Kakucsringen a rallycross országos bajnokság soros versenyén vesz részt Spitzmüller Csaba.A miskolci pilóta a SuperCars kategióriában jelenleg az előkelő harmadik helyen áll úgy, hogy a legutóbbi lengyelországi viadalt kihagyta.

-  Továbbra is azt tudom mondani, hogy nagyszerűek a tapasztalataim ebben a bajnokságban – jelentette ki Spitzmüller Csaba. – Sok az induló, családias, barátságos a légkör és nagyszerű csatákat vívunk. Most is így lesz, ebben biztos vagyok. A Kakucsringen még soha nem versenyeztem, ezért kíváncsian várom a mostani hétvégét.

Spitzmüller Csaba szeretne továbbra is ottmaradni az élbolyban. Ehhez a Kakucsringen is a legjobbak között kell szerepelnie. Nem lesz könnyű dolga, hiszen idén a legnépesebb mezőny gyűlik össze a SuperCars kategóriában. A legfrissebb hírek szerint tizennégy autót láthatnak majd a kilátogató nézők.

-  Az csak jó, ha sokan vagyunk. Ekkor lehet igazán komoly versenyről beszélni – tette hozzá Spitzmüller Csaba. – Hangsúlyozom, hogy még mindig újoncnak tekintem magam ebben a sorozatban, de az eddig versenyek során azért folyamatosan gyűjtöttem a tapasztalatokat. Az biztos, hogy még nagyobb figyelmet kell fordítani a jó rajtra, mert az sok mindent eldönthet. Az is biztos, hogy a hőséggel is birkóznunk kell ezen a hétvégén, de erre a Veszprém Rallyn már alapoztam néhány napot. Nagyon remélem, hogy ismét jó szájízzel és jó eredménnyel zárjuk a rallycross hétvégét, mert nagy szükségem van minden sikerélményre.

A RallyCross nyílt bajnokság (SuperCars) élcsoportjának állása:

1. Harsányi Zoltán (Mitsubishi Lancer EVO V.) 66 pont

2. Révész Tamás (Skoda Fabia) 58

3. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer) 47

4. Alois Höller (osztrák, Ford Focus) 32

5. Vnoucsek László (Nissan) 32

6. Lukas Zoll (lengyel, Subaru Impreza) 25

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!