boon-sportoldal

2011.06.08. 10:17

DVTK matek: Hawk is számolt

<p>A diósgyőri bajnokavató létszáma még mindig foglalkoztatja a drukkereket.</p>

A múlt szombaton lejátszott Diósgyőri VTK – Ceglédi VSE (6-1) NB II-es labdarúgó bajnoki után még mindig élénken foglalkoztatja a szurkolókat, hogy valójában mennyien voltak a kint a mérkőzésen. A klub vezetése 9000 fős nézőszámot saccolt, és ehhez képest meglepődtek azon, hogy mindössze 6500 drukker jutott be a stadionba vásárolt jeggyel (kb. 6200 fő) vagy bérlettel (kb. 300 fő). Ugyanakkor lapunk munkatársai 8000 fős nézőszámot becsültek (felfelé kerekítve).

Az ülőhelyek

És, hogy ténylegesen mennyien voltak? Az ülőhelyek tekintetében ezt viszonylag könnyű belőni, hiszen a klubházon lévő tribünön 1195 ülőhely van, a napos oldalon 3137 szék, míg a kibővített VIP teraszon 110 fotel. Ez összesen 4442 ülőalkalmatosság, és abból kiindulva, hogy ez mind megtelt (zárójelben hagy tegyük hozzá, hogy mind azért nem, mert néhány üres hely azért maradt), illetve a napos oldalon a lépcsőkön is ültek, akkor valószínűleg közel jár a vakósághoz – ezeket figyelembe vevő – 4600-4700 fős létszám, az ülőhelyek tekintetében.

Sokkal nehezebb lenne viszont meghatározni a nézőszámot az állóhelyi részeken, ebben volt segítségünkre, a Hawk becenéven is ismert ultrafotós, a DVTK egykori csapatfotósa, Iroczki Béla, aki a lelátókról készített képein egyesével megszámolta a nézőket.

– Összesen hat nagy állóhelyi szektorban, és a Csucsu büfé feletti részen lévőket számoltam össze egyesével, és 2371 főt találtam a képeken – mondta Iroczki Béla. – Vagyis, ha az ülőhelyeken, a tribünön, a napos oldalon és a VIP-ben lévőket ehhez hozzáadom, akkor ezek szerint hétezeregy-kétszáz néző lehetett jelen a Cegléd elleni mérkőzésen.

Nincs nagy különbség

Ezt az adatot figyelembe véve nem tűnik nagy különbségnek a DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetőjének, Dudás Hunornak kedden napvilágot látott nyilatkozata, amelyben 6500 regisztrált főről beszélt, főleg annak figyelembevételével, hogy a 10 év alattiak és a 80 év felettiek ingyen mehettek be a mérkőzésre (bár ez utóbbi kedvezmény elviekben csak az állóhelyre volt érvényes, több drukkertől is arról értesültünk, hogy a napos oldalra is beengedték jegyváltás nélkül a 10 év alatti gyerekeket). 

Ha mégis?

Felmerül a kérdés: mi van, ha mégis voltak olyanok, akik érvényes belépő nélkül jutottak be a meccsre? Hogyan milyen módon? Erre három lehetőség van (ezeket mentén kezdhet ,,nyomozásba” a DVTK menedzsmentje):

1. Átmászás a kerítésen.

2. Jegyhamisítás.

3. A beléptetők ,,megkenése”, illetve baráti (jegy és térítés nélküli) beengedése.


Kapcsolódó cikk:

Diósgyőrben idén szeretnék (végre) kiépíteni a beléptetőrendszert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!