Újra téma: hányan voltak a DVTK meccsen?

Akt.:
Az ultrák szektora teljesen megtelt szombaton
Az ultrák szektora teljesen megtelt szombaton - © Fotó: Homoky György
Diósgyőrben idén szeretnék (végre) kiépíteni a beléptetőrendszert.

Felejthetetlen pillanatokat élhettek át azok, akik szombaton este részesei voltak a DVTK bajnokavatásának, az ünnepségnek, akár a stadionban, akár a Városház téren. Több ezres tömeg itt is, ott is, óriási hangulat, görögtüzek, közös éneklés… Benczés Miklós, a piros-fehérek edzője sok mindenről beszélt, megemlítette azt is, hogy az eredményekben nagy része van Szentes Lázár szakmai igazgatónak, és örült volna, ha a szakvezető az örömteli órákban is ott van velük…– Aki ismeri Szentes Lázárt, az tudja, hogy egy csendes, a háttérben azonban kiválóan dolgozó szakemberről van szó – kezdte Dudás Hunor, a Diósgyőr ügyvezetője, miután hétfőn a szakvezető távolmaradását firtattuk. – Megbeszéltük a mérkőzés előtt, hogy ki mit csinál majd, ő pedig arra kért bennünket, amennyiben lehet, akkor tekintsünk el az ünneplésben való részvételétől. Mi tiszteletben tartottuk ezt a kérését.

6500 fizető

A meccs után arról (is) diskuráltak a drukkerek, az volt az egyik fő téma, vajon hányan voltak a Cegléd elleni találkozón, hány néző kísérte figyelemmel az összecsapást a helyszínen. Portálunk 8000 szurkolóra tippelt, ám akadtak olyan sajtóorgánumok, amelyek ettől többet, 9000-et becsültek.

– Ezzel kapcsolatban hivatalos, pontos adattal pillanatnyilag nem tudok szolgálni, mert teljesen még nem készült el ennek az estének a mérlege – jelezte Dudás Hunor. – Nem hivatalosan körülbelül 6500 fizető nézőnk volt, de azt tudni kell, hogy 14 év alatt, illetve 80 év felett az állóhelyi részre ingyen mehetnek be a szurkolók. Ezen kívül a klub kibocsátott VIP belépőket a családtagok, továbbá a meghívott vendégek részére. Ebbe a két kategóriába hozzávetőlegesen ezren tartozhattak, vagyis nagyjából ezer-ezerötszáz szurkolót ,,keresünk”, mert én is úgy láttam, úgy saccoltam, hogy 9000-en voltak a stadionban.

Minimum tízmillió

Dudás Hunor azt nem tudta megmondani, mégis miként juthatott be a létesítménybe ennyi szurkoló fizetés nélkül – már ha valóban voltak kilencezren, és nem csak 7500-8000-en.– Erre a kérdésre akkortól lesz válasz, amikor elkészül a beléptetőrendszer. A kiépítéséhez szükség van hardverre, és szoftverre, előbbi rendelkezésre áll, van tizenöt darab beléptető kapu még a korábbi időkből egy raktárban, most azt vizsgáljuk, alkalmasak-e arra, hogy megépítésre, beüzemelésre kerüljenek. Most ott tartunk, hogy ajánlatokat kérünk be ezen beruházás elvégzésére. Azt gondolom, minimum 10 millió forintra szükségünk lesz a beléptetőrendszer megvalósításához, szeretnénk majd a legjobbat, a leghatékonyabbat kiválasztani. Mikorra készülhet el? Remélem, még az idén.

Az ügyvezető végül megköszönte mind a biztonsági szolgálatnak, mind pedig a rendőrségnek a biztonság terén vállalt szerepét, valamint természetesen a szurkolóknak a frenetikus szombat estét, amiért a klub össze munkatársa nevében roppant módon hálás.

ÉM-MI

Élőkép a DVTK Stadionban

A diósgyőri ultrák ezúttal se hazudtolták meg önmagukat és varázslatos élőképet prezentáltak a DVTK bajnokcsapatának a tiszteletére. Nézze meg a videót!

Bajnokavatás a Diósgyőri Stadionban

Tűzijátékkal ünnepelték a DVTK bajnoki címét a Diósgyőri VTK vs. Ceglédi VSE találkozó után.

A diósgyőri fieszta fotókon és videókon

A diósgyőri szurkolók a csillagokat is lehozták volna szombaton este az égről. Örömmámorban úszott a piros-fehér drukkerhad. Nézze meg a fotókat és a videókat a fergeteges diósgyőri fiesztáról

 

 

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek