boon-sportoldal

2011.06.20. 21:46

DVTK edzőtábor: Bükfürdőn

<p>Szerdán este fél hatkor kezdi az évadot a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.</p>

47. évadját kezdi a legjobbak között a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek, akik Benczés Miklós edző irányításával szereztek bajnoki címet az NB II Keleti csoportjában, a most véget ért idényben, a tréner nélkül végzik majd az első közös gyakorlást, szerdán 17.30-tól, Diósgyőrben. Ugyanis Benczés Miklós a szabadságát tölti, csak csütörtökön este tér vissza külföldi nyaralásából, így az első két napon Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója vezényli majd a foglalkozásokat a csapat tagjai számára.

Felkészülési program

Ami a Diósgyőr felkészülési programját illeti: egyelőre csak az első, és az utolsó edzőmeccs biztos, ezen a héten szombaton 18 órától a szlovák Rimavska Sobota lesz a DVTK ellenfele 18 órától a Diósgyőri stadionban, míg a felkészülés végén, a bajnoki főpróbát a nyitány előtt egy héttel, július 9-én szombaton, szintén Diósgyőrben tartják, 19 órától egy másik szlovák gárda, a Tatran Presov lesz az ellenfél. Közben is lesznek edzőmeccsek, az edzőtábor idején, mert ilyen programja is lesz a csapatnak, a tervek június 30-án egy hétre, Bükfürdőre utazik a DVTK, és ennek idején a környéken tartózkodó (pl: Ausztriában edzőtáborozó) csapatokkal meccsel.

Szerdán

Ami pedig a játékoskeretet illeti: azoknak a labdarúgóknak, akiknek a következő szezonra is érvényes szerződésük van, úgymint Rados, Gal, Gohér, Nagy T., Vadász, Szabó P., Arze, Luque, Bogáti, Dobos, Pál Sz., Bacsa, Budovinszky és Abdouraman elviekben jelen kell lenniük az első foglalkozáson ahogy az új igazolásnak, a 31 éves spanyol középpályásnak, Francisco Gallardónak, de azoknak is, akiknek e hónap végén lejár a klubbal kötött kontaktusuk. Utóbbiakkal, Lippaival, Granáttal, Rakoviccsal, Halgassal, Menougonggal, Illéssel és Faggyassal szerdán kezdi meg a tárgyalásokat a DVTK-t működtető cég ügyvezető Dudás Hunor, a szerződéseik hosszabbításáról, illetve az esetleges elválásról. 

A tavalyi szezonban az egyik legjobb teljesítményt Mohamadou Abdouraman nyújtotta a DVTK labdarúgócsapatában.

Az Észak-Magyarország úgy értesült, hogy azokkal a diósgyőri futbalistákkal, akiknek most június 30-cal lejár a szerződése, a jövő héten , a rövid pihenő lejártát követően kezdi el a tárgyalást a klubvezetés.

Benczés Miklós csak két nappal később, június 24-én csatlakozik a Diósgyőr felkészülésébe.

A Magyar Labdarúgó Szövetség június 21-én, kedden 10 órakor tartja a 2011/2012-es NB I-es bajnokság sorsolását az MLSZ székházában.

José Luque után újabb hispániai labdarúgó folytatja a a pályafutását Diósgyőrben. A 31 éves középpályás a spanyol és a portugál első osztályban is szerepelt.

Az FK DAC 1904 csapatának 27 éves védője, Peter Struhár lehet az NB I-be feljutott DVTK labdarúgócsapatának egyik nyári igazolása.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!