DVTK: Tisza érkezhet, Szentes az edző

Tisza Tibor
Tisza Tibor - © Fotó: ÉM-archív
Benczés Miklós csak két nappal később, június 24-én csatlakozik a Diósgyőr felkészülésébe.

Amint azt az Észak-Magyarország már egy héttel ezelőtt írta: az élvonalba visszakerült DVTK labdarúgócsapata Spanyolországból kívánja (részben) megerősíteni keretét – szó van egy középpályás, illetve egy csatár megszerzéséről. Előbbinek az érkezését pénteken jelentették be hivatalosan Diósgyőrben: a 31 éves Francisco Gallardo León 126 alkalommal lépett pályára a Primera Divisionban (Sevilla, Getafe, Murcia) és 6 gólt szerzett. A spanyol másodosztályban 92 összecsapáson 7 találatot jegyzett, ám légióskodott Portugáliában, a Vitória de Guimaraesben is. A legutóbbi két évadot a Huescánál tudta le, szerződése két szezonra szól. További erősítés gyanánt szóba került Peter Struhár (védő, Dunaszerdahely) neve is, és az Észak-Magyarország információi szerint Tisza Tibor “ügye” is oly módon érhet véget, hogy mégiscsak Diósgyőrben kezdi a 2011/2012-es élvonalbeli bajnokságot.

Szerdán kezdődik a DVTK felkészülése

A piros-fehérek egyébiránt a jövő hét közepén, szerdán kezdik a felkészülést az új idényre, új trénerrel. Megijedni azonban nem kell a szurkolóknak, Benczés Miklóst nem váltották le az Andrássy úton, mindössze arról van szó, hogy a szakvezető külföldön nyaral, ahonnan csak 23-án este ér haza (erre engedélyt kapott a klubvezetéstől), így az első két napon Szentes Lázár szakmai igazgató fogja levezényelni a foglalkozásokat – Vitelki Zoltán pályaedzővel és Veréb György kapusedzővel.

ÉM-MI

Hírek a DVTK-ról:

Kedden sorsolnak az NB I-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetség június 21-én, kedden 10 órakor tartja a 2011/2012-es NB I-es bajnokság sorsolását az MLSZ székházában.

Újabb spanyol játékost igazolt a DVTK

José Luque után újabb hispániai labdarúgó folytatja a a pályafutását Diósgyőrben. A 31 éves középpályás a spanyol és a portugál első osztályban is szerepelt.

Dunaszerdahelyről erősít a DVTK?

Az FK DAC 1904 csapatának 27 éves védője, Peter Struhár lehet az NB I-be feljutott DVTK labdarúgócsapatának egyik nyári igazolása.

Keserű édes gondok Diósgyőrben

Miskolc-Diósgyőr – Ugyan a Diósgyőri VTK immár NB I-es labdarúgócsapata jól megérdemelt szabadságát tölti, azonban nem mindenki pihen az Andrássy úton.

DVTK: Ki jön, ki marad?

A szurkolókat napok óta az tartja lázban, vajon kik igazolhatnak el az Andrássy útról, illetve kik jöhetnek Diósgyőrbe. 

 A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek