Újabb spanyol játékost igazolt a DVTK

Akt.:
Újabb spanyol játékost igazolt a DVTK
José Luque után újabb hispániai labdarúgó folytatja a a pályafutását Diósgyőrben. A 31 éves középpályás a spanyol és a portugál első osztályban is szerepelt.

José Luque honfitársa jelenti a DVTK első nyári erősítését: Francisco Gallardo 126 alkalommal lépett pályára Primera Divisionban és korábban tagja volt a spanyol U17-es U18-as és U21-es korosztályos válogatottnak is – adta hírül a DVTK hivatalos honlapja.
Francisco Gallardo

Francisco Gallardo 31 éves középpályás, főleg a középpálya jobb oldalán érzi jól magát. Luquéhez hasonlóan a Sevilla utánpótlásában nevelkedett. 1997-ben Iker Casillas és Xavi csapattársaként bronzérmet szerzett Egyiptomban az U17-es VB-n.

A sevillai piros-fehér klubban 118 mérkőzésen lépett pályára, majd a Getafe, a portugál Vitória Guimarães és a Murcia csapatában játszott. Összesen 126 Primera Division mérkőzés van a háta mögött.

A legutóbbi két szezont a spanyol másodosztályban szereplő (legutóbb a 14. helyen végző) Huescában töltötte, ahol lejárt a szerződése.

Dudás Hunor, a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta a dvtk.eu-nak, hogy a klub kétéves szerződést kötött Gallardóval, aki a felkészülés kezdetén csatlakozik a Diósgyőr keretéhez. Hozzátette, az igazolásban nagy segítséget nyújtott Paunoch Péter, a Center Sport játékosügynökség tulajdonosa.

Névjegy

Teljes név: Francisco Gallardo León
születési idő: 1980. január 13.
születési hely: Sevilla
becenév: Paco
állampolgárság: spanyol
magasság: 174 cm
súly: 72 kg
poszt: középpályás