boon-sportoldal

2008.11.14. 14:08

Szurkolói torna, szurkolói ellenzés

<p>Mikuláskor focitornát rendeznének Diósgyőrben, szlovák szurkolói csapatokkal, de vannak, akik ezt nem tartják jó ötletnek.</p>

December 6-án, szombaton Diósgyőrben, a műfüves edzőpályán szurkolói focitornát rendeznének két diósgyőri csapat, valamint a kassai- és a nagymihályi együttes drukkereinek részvételével – tájékoztatta lapunkat Nagy Béla, a rendezvénynek otthont adó Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Közhasznú Társaság ügyvezetője.

– Lassan tíz éve vagyunk kapcsolatban kassai és nyitrai szurkolókkal, akik közül korábban többször is eljöttek a DVTK meccseire, hogy szurkolásukkal segítsék a mi csapatunkat – mondta Nagy Béla. – Ezzel a rendezvénnyel tulajdonképpen – nem elvonatkoztatva a november elsején, Dunaszerdahelyen történtektől – azt szeretnénk szimbolizálni, hogy a sport a barátságról, nem pedig a gyűlöletről szól, és nem lenne jó, ha egyik vagy másik oldalon egy-két magáról megfeledkezett ember tette általánosításra adna okot a többségben lévők számára.

A DSM Kht. ügyvezetőjét arról is kérdeztük, hogy véletlen-e, hogy két olyan csapat szurkolói focicsapatát hívták meg, akikkel a nyáron a DVTK szurkolóinak egy csoportja ,,konfliktusba keveredett", Nagy Béla válasza így hangzott: nem véletlen.

Júliusi események

És, hogy mi történt a DVTK júliusi nagymihályi- és kassai edzőmeccsén?

Nagymihályon kb. 30-an voltunk, mi mikrobusszal mentünk, és néhányan már jól érezték magukat, mire a meccs elkezdődött – mondta egy neve elhallgatását kérő diósgyőri szurkoló, aki mindkét helyszínen jelen volt. – A jó hangulatban lévő diósgyőriek közül néhányan úgy gondolták fociznak egy kicsit, és miközben ment a meccs, az egyik kapu mögötti területen labdázni kezdtek. Nem tartott sokáig ez, mert a rendezők kérték, hogy menjenek vissza a lelátóra. Fel is mentek, de a vendégek számára kijelölt helyig a hazai oldalról érkező beszólások és szitoközön közepette juthattak el, és ezt nem mindenki bírta elviselni, így egy-két pofon is elcsattant, ahogy a helyükre ért az a néhány diósgyőri. Eközben a vendégszektorban maradó szurkolók közül is páran megindultak a társak segítségére, emiatt szakadt félbe a játék pár percre.

Ezt az esetet fújta fel ezután a szlovák média, így az egy héttel később sorra kerülő kassai edzőmeccs már – mondjuk így – felfokozott hangulatban került megrendezésre. Oda egy mikrobusszal mentünk, összesen 13-an voltunk, és még a meccs kezdése előtt, már a stadionon belül, a közelünkbe jött egy 25-30 fős brigád. Először elkezdték rázni a kerítést, majd sikerült átszakítaniuk, ezután pedig verekedés kezdődött, ami 1-2 percig tarthatott, és a vége az lett, hogy ebben az egyenlőtlen csatában alulmaradtunk, és két drapériánkat – mivel inkább védekeztünk futás és drapi mentés helyett, így sajnos erre nem jutott elég figyelem – elvitték, és azzal el is hagyták a stadion területét. Egyértelmű volt, hogy nem a meccsért jöttek, sokkal inkább ránk készültek. Volt ott egy magyarul tudó szlovák srác, aki közvetített, tőle tudtuk meg, hogy egy kocsmába mentek a drapériákkal. Mivel vissza akartuk szerezni ezeket, a srác invitálására ketten, diósgyőriek elmentünk oda, hogy tisztázzuk a történteket. Végül a kocsmába is bementünk, ahol néhány korábbi támadónkkal beszélgettünk is. A hangulat olykor elég feszült volt, egyesek nem tudtak azonosulni azzal az állásponttal, ami végül győzedelmeskedett, és azzal volt egyenlő, hogy a drapériák visszakerültek hozzánk, és a kocsmából sértetlenül jöttünk el.

Ellenzi

A drukker arra a kérdésre, hogy részt vesz-e, játszik-e majd a szurkolói tornán, a következőket válaszolta:

– Főként a Kassán történteket nem lehet csak úgy elfelejteni, és ahogy a meghatározó diósgyőri szurkolói csoportok, így én is határozottan ellenzem ennek a tornának a megrendezését. Ha szervezők is kaptak volna a pofonokból, úgy gondolom meg sem fordult volna a fejükben egy ilyen tornának elkezdeni a szervezését. Arról nem is beszélve, hogy túl közeliek még a dunaszerdahelyi történések is, és nem elképzelhetetlen, hogy akadnának olyan szurkolók az országban, akik tudomást szerezvén a rendezvényről eljönnének Diósgyőrbe, nem azért, hogy focizzanak."

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Michalovce - DVTK 2-0 (0-0)
  • MFK Kosice  – DVTK 7-0 (1-0)
  • Honvéd - DAC jótékonysági mérkőzés lesz november 25-én
  • Rendbontás nélkül zajlott a DAC kassai meccse
  • Rendbontások miatt leállították a DAC-Slovan meccset

  • Dunaszerdahelyi meccs: Eddig a DAC szurkolókat védték a rendőrök ...

  • DAC-Slovan: kékmaszk-szindrómával egy magyar állampolgárt kezelnek

  • Dunaszerdahelyi meccs - összefoglaló

  • Nem tisztázódtak a kételyek a dunaszerdahelyi eseményekkel

  • A Slovan nagyra értékeli, hogy drukkerei nem hagyták magukat

  • Dunaszerdahely - a helyszíni magyar rendőrők sem látták a szlovák ...

  • Dunaszerdahelyi mérkőzés - Gyurcsány: Szlovákia adjon magyarázatot

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!