VRCK: Fordulatokban bővelkedett az évzáró

Kazincbarcika - Az idei esztendő utolsó mérkőzésén négy szettben maradt alul a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Az idei esztendő utolsó mérkőzésén négy szettben maradt alul a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

A forduló előtt sereghajtó horvátok látogattak az esztendő utolsó MEVZA találkozóján Kazincbarcikára. A Vegyésznek ettől függetlenül maximumot kellett nyújtani ezen az estén, hiszen a barcikaiak többször is hangsúlyozták, hogy ebben a sorozatban mindegyik csapat veszélyes lehet a másikra.

Sokáig szoros

Már ez első néhány perc alapján sejteni lehetett, hogy izgalmas és jó röplabdát láthatnak a kilátogató szurkolók, hiszen minden pontért komoly csata zajlott a pályán. Viszonylag kevés nyitást rontottak a csapatok, ezért az előrelépésért mindkét félnek alaposan meg kellett küzdeni. A Vegyész kezdett jobban, de a kiváló sáncmunkájának köszönhetően a Mladost 7–9-re fordítani tudott. Ezután viszont újabb fordulat jött, amire a horvátoknak is volt válaszuk. Lüktető, fordulatos volt a meccs, de 11–14-nél Marek Kardos kénytelen volt időt kérni. A lendületben lévő vendégeket azonban nem sikerült lefékezni, 17–9-nél ismét nyílttá vált a szett, de a döntő pillanatokban a Zagreb akarata érvényesült, a vendégek így megnyerték az első játszmát.

A folytatásban már több hiba csúszott a nyitásokba, egy ideig egymás hibáiból éltek a csapatok. Egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni magának, de a Mladost sáncmunkája többször is kifogott a Vegyészen, 6–8. Egy behullott vendégszerva és Blázsovics széles ütése után négy pontra távolodott a horvát együttes, ami a meccs alakulását nézve soknak tűnt. Néha-néha megvillantak Szabóék, de a szett középső részében a Vegyésztől elmaradt a tartósan jó játék. Ennek köszönhetően tisztes, négy-öt pontos távolságból követték a vendégeket, ám egy jó sorozat elég volt ahhoz, hogy 18-19-nél ismét nyitottá váljon a játszma. Ekkor a Mladostnál rendezték a sorokat, zsinórban hat pontot szereztek, ami meg is pecsételte a borsodiak sorsát.

Fordulatok

Egy-két elnézett, demoralizáló pontot ajándékozott a Vegyész a jó formában lévő vendégeknek, akik a kínálkozó lehetőségeket könyörtelenül kihasználták. A sárga-kékek azonban új erőre kaptak, átvették a vezetést, óriási csatára késztették a horvátokat, 19–16. Hiába irányított a Vegyész, a Mladost a végjátékra visszajött, 23–23 után feszült csata következett, ebben azonban a hazaiak voltak jobbak, ezzel összejött a szépítés. Játékban ekkor a Barcika már az ellenfele fölé nőtt, a Zagreb azonban szívósan tapadt. Nehezebben, de jöttek a vendég pontok, Némethék viszont ebben az időszakban nagyon élvezték a röplabdázást. A szett középső részében sikerült három ponttal meglépni, de 15–12 után is nagyon észnél kellett lenni. Megint jöttek a vendégek, 18-19-nél pedig a hazai időkérés. Prlic szélső lögybölése kettővel ment a Mladost, ekkorra mindkét oldalon elkészültek a játékosok az erejükkel. A kiélezett hajrából végül a látogatók jöttek ki jobban, akik két órás küzdelem végén, négy szettben nyerték meg a találkozót.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Mladost Zagreb 1:3 (-20, -18, 25, -23)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Porvaznik, Niklová, (szlovákok)

Vegyész RC: Páez, Juhász P., Blázsovics P., Szabó D., NÉMETH SZ., MACKO. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Árva, Milev. Edző: Marek Kardos

Mladost Zagreb: SEDLACEK, Kresimir, MARELIC, Krnic, Dukic, Mihalj, Csere: Saracevic (liberó), Prlic, Misura, Sabljak, Bakonji. Edző: Radovan Malevic.

Marek Kardos: - Ilyen nyitásfogadás mellett nem csoda, hogy a széleken problémánk volt a támadás befejezésekkel. Több mint 30 ki nem kényszerített hibánk volt, ami ebben a sorozatban nem fér bele.

Radovan Malevic: - A két csapat első találkozásakor még nem voltunk felkészültek erre a sorozatra. Ezúttal már azt a teljesítményt nyújtottuk, amit valóban tudunk. Szeretnénk, ha a jövőben is ez a forma lenne ránk jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!