Vegyész RC: Negyedszer is három szettben nyertek

Kazincbarcika - A bajnokságban százszázalékos, listavezető Vegyész RC Kazincbarcika most sem hibázott.

Kazincbarcika - A bajnokságban százszázalékos, listavezető Vegyész RC Kazincbarcika most sem hibázott.

A férfi röplabda NB I 13. fordulójában vasárnap este a Szolnoki Röplabda Akadémia együttese a Vegyész RC Kazincbarcika csapatát fogadta. A két gárdának ebben az évadban ez volt a negyedik egymás elleni találkozója, az előző hármat, a fordított párosításban Barcikán lejátszott bajnokit, valamint a Magyar Kupa-negyeddöntő két összecsapását egyaránt 3:0-ra nyerte a Vegyész, és listavezetőként ők számítottak ezen találkozó esélyeseinek (is).

Az első játszma elején fej fej mellett haladtak a csapatok, nyitásfogadásban mindkét fél jó teljesítményt nyújtott, emiatt felépített támadásokat láthattak a nézők. 12-12-es állást követően azonban sebességet váltott a Barcika, Milev jó nyitásaival 5 pontos fórra tett szert, és a magabiztos előny tudatában szép megoldásokkal gyűjtötte be a részsikert (17-25).

A második játszma nagyban hasonlított az elsőre, ennek az elején sem volt 1-2 pontnál nagyobb különbség a csapatok között, viszont sok hiba akadt mindkét oldalon, ami miatt nem tudott folyamatos játék kialakulni. Amikor a 16. ponthoz értek a csapatok, a Barcika előrukkolt egy jó sorozattal (16-20), és innen már csak egy egységet engedélyeztek a pályaválasztónak (17-25).

A harmadik elején

A harmadik szett elején 3-4 pontos előnyt szerzett a Vegyész, amit leadott, majd újra megszerzett. Hullámzó volt ekkoriban a játék, mert szép megoldások után hibák jöttek. Daniel Oravec ebben a játszmában is – ahogy a meccs folyamán végig – sűrűn cserélt, kereste azokat, akik igazán jó teljesítményre képesek, illetve több játékosnak szeretett volna lehetőséget adni. A VRCK ebben a játékrészben is tisztes előnyre tett szert, de a végén egy picit kihagyott a figyelem, így a hazai csapat több pontot tudott összehozni, mint az első két szettben.

A Vegyész részéről ezen a napon az is belefért, hogy a csapat egyik legjobbja, Szabó D. csak a bemelegítésben vegyen részt, nélküle is hozta a várt szettarányt a hazai porondon változatlanul százszázalékos együttes.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

Szolnoki RA – Vegyész RC Kazincbarcika

0:3 (-17, -17, -21)

Szolnok, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Szolnoki RA: Guzmics, Kholman, Gönczi, Varga Z., Tamasi, Fülöp. Csere: Farkas R. (liberó), Tóth G., Tóth I., Szabó P. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Milev, Banai, Árva, Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Blázsovics, Gebhardt N., Paez. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Gulyás Ferenc: – Gratulálunk a Barcikának! Nekünk nem őket kell legyőzni, de a jobb csapat ellen mindent megtettünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a dolgukat.

Daniel Oravec: – Sikerült majdnem mindenkinek játéklehetőséget biztosítani. A játékból ki kell venni a hullámzást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!