Bejutott a négy közé a Vegyész a Magyar Kupában

Kazincbarcika - Magyar Kupa-negyeddöntő-visszavágót játszott szerdán a barcikai férfi-röplabdacsapat.

Kazincbarcika - Magyar Kupa-negyeddöntő-visszavágót játszott szerdán a barcikai férfi-röplabdacsapat.

Az első, borsodi felvonást 3:0-ra megnyerte a VRCK, így a továbbjutás kérdése igazából már ekkor eldőlt. A szerda esti meccset jól indították a vendégek (0-3, 1-5). A folytatásban is kihasználta mezőnyfölényét a Vegyész (3-8), amely tartotta ötpontos fórját (7-12). Az első időkérés 12-18-nál jött, Gulyás Ferenc hívta magához „embereit”. A megszakítás kicsit helyretette a Szolnokot, és 15-18-nál már Daniel Oravec nyúlt hasonló eszközhöz. 16-21-nál újra a házigazda időzött, és lett is hatása, hiszen Kholman nyitásai után a vendégek nem tudnak visszatámadni. Gyűltek a hazai pontok (23-24), ám az utolsó szolnoki támadás végén outra ment a labda.

Borsodi irányítás

A második szett eleje fordítva zajlott, mint az elsőé: 4-0-nál Oravec mester avatkozott közbe. Kezdett helyreállni a rend, Mészáros a szélről remekül akciózott (7-7). 10-10-ig fej-fej mellett ment a csata, majd innen kezdett ellépni a Vegyész, és 13-18-nál már a szolnokiak kértek időt, aztán 13-20-nál megint, de ez sem segített, a Barcika a játszma második részét végig irányítva megnyerte ezt a szettet is.

A harmadik menetben barcikai előnyt jelzett a tábla (0-4, 4-7), ebben a szakaszban leginkább Milev és Páez jó játékát lehetett feljegyezni. 9-14-nél a hazaiak nyúltak a megbeszélés eszközéhez, lett is fellángolás, így 15-17-es állásnál Daniel Oravec adott tanácsokat. A pauza meghozta a várt eredményt, a VRCK gyűjtötte az egységeket. 17-24-nél a látogatók szakvezetője Páez helyett Gebhardt N.-t küldte be nyitni, és labdájával nem tudtak visszatámadni a házigazdák.

Banaiék ellenfele az (egyik) elődöntőben a Fino Kaposvár lehet, amely a negyeddöntő első csatáját 3:1-re megnyerte a sümegiek vendégeként – a visszavágót pénteken rendezik a somogyi megyeszékhelyen.

ÉM-MI, GF


Jegyzőkönyv

Szolnoki RA – Vegyész RC Kazincbarcika

0:3 (-23, -16, -17)

Szolnok, 50 néző. V.: Adler, dr. Árpás.

Szolnoki RA: Guzmics, Kholman, Tamasi, Fülöp, Varga, Gönczi. Csere: Farkas (liberó), Tóth, Szabó P., Suyvural. Edző: Gulyás Ferenc.

Vegyész RC: Páez, Milev, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Blázsovics, Gebhardt N. Edző: Daniel Oravec.

Gulyás Ferenc: – A lelkesedés, a fiatal hév meghozta az eredményt. Nem vallottunk szégyent, küzdöttünk, harcoltunk, nem adtuk fel. Egy nagyon komoly csapat ellen próbáltunk jól röplabdázni, ez kisebb-nagyobb hibákkal sikerült. Gratulálok a Barcikának, mi pedig dolgozunk tovább.

Daniel Oravec: – Sikerült a továbbjutás, várjuk a Kaposvárt.

Továbbjutott: a Vegyész RC, 6:0-s összesítéssel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!