BOON-Sport-MKC

2018.10.22. 14:01

MKC: Az utolsó húsz percben dőlt el

Mezőkövesd - Negyven percig tudta tartani a lépést a Tatabányával a Mezőkövesdi KC.

Mezőkövesd - Negyven percig tudta tartani a lépést a Tatabányával a Mezőkövesdi KC.

A férfi kézilabda NB I 7. fordulójában, szombaton megrendezett Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya KC meccsen a vendégek első támadása sikertelenül zárult, Pásztor I. védte Vrankovic lövését. A túloldalon pedig a harmadik perc elején Jancsó lőtt be egy megítélt büntetőt. A kövesdiek lendületesebben játszottak, védekezésük is jól működött, hiszen labdákat szereztek. Pásztor I. rendre jó helyen volt, míg a támadásokat sikerült rendre góllal befejezni, így a hatodik perc elejére 4-1-re lépett meg a házigazda. A tatabányaiak azonban nem estek kétségbe, kihasználták az elkapkodott kövesdi támadásokat és három perc leforgása alatt egyenlítettek. Ettől kezdve felváltva szerezte meg a vezetést az egyik, illetve a másik csapat.

A játékrész közepén egy kisebb holtpont következett, Székely és Pásztor I. is lövéseket hárított. Buday Dániel edző frissített a beállós poszton, Martins második kísérlete pedig gólt ért. A hazaiak a 18. percben, 9-8-nál vezettek utoljára, a tatabányai fordítást követően pedig időt kért Buday Dániel. A vendégek masszívan védekeztek, Rodic például különösen sok faultot kapott. A 26. percben Martins remekül vett észre egy kipattanót, megelőzve a kapust, ám ezzel a góllal volt utoljára egyenlő a találkozó állása (11-11). A tatabányai időkérést követő négy percben nagyobb fokozatra kapcsoltak a vendégek és előnnyel mehettek a szünetre még úgy is, hogy Vujovic időn túli hétméterese a kapufáról kifelé pattant.

A másodikban

Fordulás után a Veszprém elleni mérkőzéshez képest gyengébben teljesítő Székelyt Bartucz váltotta a tatabányai kapuban. A hálóőr rögtön önbizalmat meríthetett Jancsó büntetőjének hárításából. A kövesdiek pár perc alatt háromgólos hátrányba kerültek, ám Jóga emberhátrányban, majd Kovács B. ember­előnyben faragta egyre a különbséget. A játékrész első tíz percének vége sok hibát hozott mindkét részről, Horváth és Stankovic lövései kaput sem találtak, míg Vrankovicét Pásztor I. hárította. A 41. percben Buday Dániel időkéréssel igyekezett nagyobb koncentrálásra bírni a csapatát, a rövid szünet után viszont Szöllősi és Bozovic növelte a különbséget, majd Menyhárt szépített. A játékrész közepén leginkább a balszélső számított a kövesdiek befejező emberének, többször került helyzetbe. Az ellene elkövetett belül védekezésért megítélt hetest azonban Krivokapic mellé lőtte, majd később Bartucz hárította a lövését. A Tatabánya öt gólra növelte előnyét, eredményesek voltak a távoli lövéseik. A hajrában nem tudott hátrányából faragni az MKC, Rodic és Kovács B. is többször próbálkoztak, de kísérleteiknek csak a feléből született gól, másodpercekkel a vége előtt pedig Ilyés szerezte meg egyetlen találatát, ezzel lett hat gól a különbség. A második félidőben jobban összpontosító tatabányaiak tehát értékessé tették hétközi, a Veszprém elleni történelmi sikerüket.

TB


Kézilabda: jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya KC 23-29 (13-14)

Mezőkövesd, 450 néző. V: Andorka, Hucker.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR I. – Jancsó (1/1), STANKOVIC (5), Jóga (2), Dávid M. (-), KOVÁCS B. (5), Krivokapic (2). Csere: Pelyhe (kapus), Rodic (2), Kovács P. (1), Horváth L. (-), Zelei (-), Menyhárt (2), MARTINS (3), Szabó D. (-) Edző: Buday Dániel

Grundfos Tatabánya KC: Székely – Pásztor Á. (1), Vrankovic (1), Vranjes (3), SZÖLLŐSI B. (4), BOZOVIC (6), VUJOVIC (6/2). Csere: Bartucz (kapus), Juhász Á. (-), SIPOS (1), Ilyés (1), Rosta M. (1), Dénes J. (-), Rozner (-), GRIGORAS (5), Schäffer (-). Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 2 perc, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/2.

Buday Dániel: – Megérdemelten győzött a Tatabánya. Nem haragudhatok a csapatomra, hiszen amit tudott, megtett. A második félidő közepén heteseket és ziccereket hibáztunk, így nem tudtunk jobban tapadni az ellenfélre. A Tatabánya összeszokottabb, jobb csapat, megoldotta a kritikus helyzeteket. Nagy győzelmet arattak hét közben, látszott rajtuk a fáradtság, ezt próbáltuk kihasználni. Dolgozunk tovább, hogy a magunk szintjén jobbak legyünk.

Vladan Matic: – Kemény diónak bizonyult a Mezőkövesd, Buday Dánielt ismerem, tudtam, hogy nehéz lesz elvinni a két pontot. Rajtunk látszott a fáradtság, az első félidőben ráadásul a széleken üresek voltunk. A szünet után lendületesebben játszottunk, tudtam forgatni a csapatot, hiszen minőségi játékosaink vannak. Elhúztunk ellenfelünktől, a mérkőzést pedig szépen fejeztük be. A kövesdieknek nincs szégyellnivalójuk, más célokért küzdünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!