BOON-Sport-MKC

2016.03.04. 13:54

MKC: Minden a pillanatnyi formán és a kulcsjátékosokon múlik

Miskolc - Péntek este 18 órától Balmazújvárosban vív bajnoki meccset az MKC férfi kézilabdacsapata.

Miskolc - Péntek este 18 órától Balmazújvárosban vív bajnoki meccset az MKC férfi kézilabdacsapata.

Az élvonalbeli pontvadászat alapszakaszából még három forduló van hátra. A pénteki 24. felvonás keretében a Kőnig Trade-Balmazújvárosi KK vendége lesz a matyóvárosi alakulat.

Tíz nap alatt háromszor

– Megint nagy sorozat vár ránk – mondta Skaliczki László, a mezőkövesdiek vezetőedzője. – Tíz nap alatt háromszor lépünk pályára: a hajdúsági fellépést követően a Ceglédet fogadjuk, majd Orosházára utazunk. Az tény, hogy mi nem kedveljük az erőltetett menetet, nekünk több idő kell a regenerálódásra, a felkészülésre, de ezen most igazán felesleges rágódni, mert a mezőny valamennyi tagjára ugyanezek a feltételek vonatkoznak. Mi a Vác ellen elkezdtünk „valamit” és most itt az alkalom, hogy azt a produkciónkat ismételjük meg, vagy egyenesen múljuk felül. Az kétségtelen, hogy kissé hektikusak vagyunk, hol nyerünk, hol veszítünk, közben olykor gyengélkedünk, olykor meg szárnyalunk. Volt ilyen és olyan is, de a helyzetünkből eredően meg kell állapodnunk, le kell cövekelnünk a jó mellett. Bár nyeregettünk meccseket, még mindig utolsók vagyunk, mert a többiek is serénykednek és mi sem állhatunk meg. Gyarapítanunk kell a győzelmeink számát, most például idegenben. Helyzetünket bonyolítja ellenfelünk pozíciója: a Kőnig Trade ráhajt a 2 pontra, mert csak ezzel tarthatja életben felsőházi reményeit. Ebben a helyzetben tényleg sok múlik a pillanatnyi formán, a kulcs­emberek teljesítményén, a vállalkozó kedvűek alakításain.

Éles meccs lesz

A mesteredző ezt követően arról beszélt, hogy számára biztató volt a Vác ellen nyújtott támadójátékuk, szellemesen és kreatívan építkeztek, ez párosult az eredményességgel – igen ám, de mindez hazai környezetben történt.

– Ezzel szemben áll a Komlón elszenvedett 20-16, amely már a múlté – folytatta a szakvezető. – Most az a kérdés, hogy melyik arcunkat mutatjuk ellenfelünknek és a minket minden bizonnyal szép számban elkísérő szurkolóinknak. Természetesen tiszteljük a Balmazújvárost, mert eddig jó eredményeket szállított, de fiaimat képesnek tartom arra, hogy megállítsák őket. Megjósolom, hogy a szomszédvárak derbije éles meccset hoz majd. Pénteken este komoly védelemmel találjuk magunkat szembe, kapusuk is rutinos, nekünk azonban ettől el kell vonatkoztatnunk magunkat és a saját játékunkkal kell törődnünk. A Vác ellen hatan-heten nyújtottak egészen kiválót, ezért vittük a prímet. Nem akadtak gyenge szakaszaink, megingásaink, kiegyensúlyozottan kézilabdáztunk, remek atmoszférát teremtettünk a csarnokban. A játék minden elemében domináltunk és ha átmentjük formánkat balmazújvárosi fellépésünkre, kétség sem férhet ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerzünk.


Mindenki

A vezetőedző keretének tagjai közül Grigorjev a Vác ellen megsérült, lába azonban szépen javul, valószínűleg a pályán lesz, miként a „kicsit maródi” Grünfelder is. Kiss R. az NB II-es meccsen szedett össze kisebb sérülést, de ő is ott lesz Balmazújvárosban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!