BOON - Sport - Megye II.

2018.06.02. 14:32

Kertész Attila: tíz gólért tízes osztályzat

Miskolc, Szalonna - A napokban szinte példátlan bravúrt produkált a Szalonna labdarúgócsapatának csatára.

Miskolc, Szalonna - A napokban szinte példátlan bravúrt produkált a Szalonna labdarúgócsapatának csatára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportja huszonkilencedik fordulójában a középmezőnyben tanyázó Szalonna gárdája otthon – vízilabdaszerű mérkőzésen – 14–6-ra verte Sajóvámos együttesét. A hazai gólok közül Kertész Attila egymaga tízet szerzett.

Csúcsot produkált

– Úgy látszik, hogy most a tízesek játszanak vezető szerepet az életemben – mondta a szalonnaiak csatára. – ­Éppen tíz esztendeje vagyok a csapat játékosedzője. Csupán egyszer tettem kitérőt, amikor másfél szezonra elcsábítottak Edelénybe. Nagyon jól érzem magam a bőrömben, nem vágyok már sehová, pedig helyenként azért kapok ajánlatokat. Mindig támadóként szolgáltam és az MLSZ adatbankjából ­tudom, hogy az eddigi 291 mérkőzésemen 332 gólt jegyeztem. Ez „állítólag” jónak mondható átlag, tekintve, hogy már harmincegy éves vagyok. Amennyiben nem csal az emlékezetem, úgy rémlik nekem, hogy korábbi összecsapásaimon csak hatig jutottam, most tehát egyéni csúcsot produkáltam.

Arra a kérdésre, hogy minek köszönheti múlt heti extra teljesítményét, nevetve így válaszolt:

– Ha szerény vagyok, azt mondom, hogy gyenge volt az ellenfelünk, ha magamat akarom fényezni, akkor kijelentem: én voltam nagyon jó. Sokat segítettek nekem a társaim, akik kiszolgáltak, és az igazsághoz tartozik az is, hogy a sajóvámosiak csak tízen voltak. A hitelesség kedvéért leszögezem, hogy ezúttal minden bement nekem, és ilyen azért nagyon ritkán fordul elő a futballban.

Jobbal és ballal

Kertész Attila, ahogyan ebben a műfajban, szakberkekben gyakran mondják, kétlábas, jobbal és ballal egyaránt jól kezeli a labdát és jól is lő, a fejest most „kifelejtette” a repertoárjából.

– Semmiféle ünnepséget nem tartottunk a lefújás után, a dáridó nem a mi műfajunk – folytatta a szalonnaiak gólvágója. – Pezsgőfürdőt sem rendeztünk, mindössze egy sört engedtem meg magamnak, aztán mindenki ment a dolgára. Remélem, hogy még sokáig segíthetem a csapatot és előbb, vagy utóbb a középmezőnyből is feljebb kapaszkodunk majd ebben az osztályban.

A máltainál

A tízgólos a pályán kívül a civil életben is igencsak jeleskedik, fontos munkakört tölt be: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinátoraként dolgozik.

ÉM-KT


[related-post post_id="3873724"]

[related-post post_id="3872832"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!