DVTK Jegesmedvék: A 3-0-s előnyért indulnak a fehérvári csatába

Miskolc - A negyeddöntő harmadik felvonása vár hétfő este a DVTK Jegesmedvék jégkorongozóira.

Miskolc - A negyeddöntő harmadik felvonása vár hétfő este a DVTK Jegesmedvék jégkorongozóira.

Az Erste Ligában folyó párharc keretében a Macik a múlt héten hazai környezetben igazolták a papírformát, kétszer is könnyen győztek, így a négy nyertes találkozóig tartó csata során az út felét már megtették. A harmadik mérkőzést hétfőn 18 óra 30 perckor kezdik Székesfehérváron, az Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol várhatóan szép számú közönség szurkolja majd végig a Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék összecsapást.

– A legutóbbi, pénteken este Miskolcon aratott 7–1-es sikerünknek nagyon örültünk – mondta Nagy Ádám, a piros–fehérek csapatvezető menedzsere, majd így folytatta: – De szó sem lehet arról, hogy elbíznánk magunkat. A legutóbbi nagy különbség ugyanannyit ér, mint mondjuk az 1–0-s siker, ezért az a dolgunk, hogy menjünk tovább. Magától értetődően minél előbb le akarjuk zárni ezt a párviadalt, viszont a nehézségekkel is tisztában vagyunk. A fehérváriak otthon mindig jól játszanak ellenünk, ez persze nem változtat a végcélunkon: hétfőn és kedden is diadalmaskodni akarunk és ha így lesz, akkor 4–0-s összesítéssel zárunk és pár napos lélegzethez jutunk.

0-0-ról indul

A vendégek második sora hétről hétre remekel: a játékosok nem csupán a gólszerzésből, hanem az előkészítésből is kiveszik a részüket. Egyik legkiemelkedőbb egyéni teljesítményt produkáló csatáruk, Pavuk Attila a vasárnapi edzést követő tréning után így vélekedett:

– Csapatunk nagy erőssége, hogy négy sorunk is van. Az első három eredményességben persze kiemelkedőbb, de a negyedik ugyanolyan fontos, mint a többi, a jégkorong ugyanis csapatjáték. Azért haladunk előre, mert mindig akad húzóalakzatunk. Ennek jegyében, ha nem megy az egyik formációnak, megy a másiknak és ellenfeleink ezt nem tudják tolerálni. Ami személy szerint engem illet: jönnek a góljaim, de a társaimé is és a hokiban nem egyénekről beszélünk, hanem együttesben gondolkodunk. A hétfői fellépésünk nehéz lesz: mint mindig, most is 0-0-val kezdünk, az előélet – gondolok az alapszakaszban nyújtott játékra – már nem számít. Harmadszor is meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk és ha ez bekövetkezik, akkor majd elkezdhetünk gondolkodni a keddi negyedik dobásunkon. Fontos, hogy használjuk ki helyzeteinket, jöjjenek be a lövéseink, aztán az emberelőnyös és – hátrányos pozíciókban szintén észnél kell lennünk.

Mínusz három

A DVTK Jegesmedvék kerettagjai közül Ruikka térdsérülése miatt nem szerepelhet Székesfehérváron. Rajta kívül a végleges kiállítása miatt három találkozóra eltiltott Berta péntek után hétfőn másodszor is pihen. A Macik egyik legjobbja, Vas beteg és bár a válogatott oszlopos csatára valószínűleg elutazik Székesfehérvárra, de játéka erősen kérdéses.

ÉM-KT



Így állnak

Február 22., csütörtök, 18.30: DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 4-0

Február 23., péntek, 18.30: DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 7-1

Február 26., hétfő, 18.30: Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék

Február 27., kedd, 18.30: Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék

(Amennyiben szükséges akkor március 1-én Miskolcon, valamint március 3-án Székesfehérvárott, továbbá március 5-én ismét Miskolcon is jégre lépnek a csapatok.)


[related-post post_id="3776607"]

[related-post post_id="3775811"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!