Iparos jégkoronggal is sima Maci-siker

Akt.:
1-0-ra vezet a címvédő, pénteken folytatják a felek
1-0-ra vezet a címvédő, pénteken folytatják a felek - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Megnyerte első, csütörtöki negyeddöntős meccsét a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata.

A kezdés előtt bejátszás és vastaps fogadta a téli olimpiáról érkezett csodálatos hírt (felvételt), mely szerint a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó diadalmaskodott a dél-koreai Phjongcshangban és ezzel az ország történetének első havas aranyérmét gyűjtötte.

Kulmala kezdte

Másfél perc elteltével Pavuk szembesült azzal, hogy Kornakker mellett üres a jobb sarok, de a csatárt előzékenyen ölelgették, így nem jutott lövéshez. Kornakkerről egyébként minden korong előre pattant, ezekre azonban a hazai csatárok nem számítottak, így tőkét sem tudtak kovácsolni az ajándékokból. A szorításból úgy öt perc elteltével jöttek ki a Titánok, akik emberelőnybe kerültek. A 8. percben Kulmala vasat lőtt, a 10. percben azonban már nem volt kegyelem: ugyancsak Kulmala váltotta ki vállalkozó igazolványát és közelről már pontosan célzott (1-0).

Sokkal kombinatívabbak voltak a Macik és nem csupán technikai, hanem taktikai és erőfölényt is kiharcoltak. Néhány les után Galanisz akart nagy gólt lőni középről, de ütőjével a játékszer helyett a jégnek húzott be egy nagyot. Pár tilos felszabadítás is jelezte, hogy a fehérváriak levegő után kapkodnak. A 16. percben Kornakker nehezen feküdt rá a korongra, a közelben lévők pedig dulakodásra váltottak, ebből pedig 6 perc kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.

Nem akart kikötni

A folytatásban több támadását is túlcifrázta a hazai alakulat, olykor már követni sem lehetett, hogy merre gurul a tömörgumi, a szépség azonban nem hozott hasznot. A 27. percben Vizi D. célzását kirúgta Adorján, majd Kocsis emelését magasra emelt kézzel ütötte a háló mögé. Tűzijáték is kialakult a vendégek harmadában, ahol tüzelt is mindenki, a korong azonban még ,,csúszópénzért” sem akart a ketrecben kikötni. A 33. percben Vehmanen majdnem kiegyenlített, csapata emberelőnyében viszont közelről a bal sarok mellé tenyerelt, holott Adorján már verve volt. Korongbirtoklási arány úgy 70-30 százalék lehetett haza.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A 36. percben Kornakker úgy mentett, hogy mozdulata közben a kapu mögé esett a botja és nem tudott érte lépkedni, de végül ráfeküdt a korongra. A 38. percben Berta fejre irányuló támadás miatt 5 plusz 20 perces bontásban végleges fegyelmit kapott. A második felvonás vége előtt, durva játék miatt, páros kiállítás következett, így az utolsó harmadik öt vendég kezdte négy hazai ellen.

Ritó és Joe

Galanisz elfutott, de szólóját nem tudta befejezni, így elmaradt az emberhátrányos miskolci gól. Kornakker mindent fogott, a 46. percben azonban mattot kapott: Ritó jobbról, bő két méterről emelt a kapu bal oldalába (2-0) és ez nyugtatólag hatott a Jegesmacikra. Az 50. percben Galanisz lövésébe Joe emberfórban belepiszkált, jól tette, így hozta össze az újabb hazait (3-0). Mindössze 11 másodperc volt hátra, amikor Pavuk beállította a végeredményt (4-0). A DVTK hozta a kötelezőt, az pedig, hogy a játék most nem volt emlékezetes, igazán nem számít. A két csapat ma 18.30-tól másodszor is összecsap a miskolci jégcsarnokban.

– KT –


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

Miskolc, 845 néző. V.: Babic, Gangel (Soltész, Kis-Király).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen, Magosi, Miskolczi, Galanisz (1) – Láda B. (1), Rantanen, Berta, Sakaris, Pavuk 1 – Joe 1, Vojtkó, Hajós (2), Tóth A. (2), Kulmala 1 – Albert T., Bernáth, Köllő, Ritó 1, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Fehérvári Titánok: Kornakker – Vehmanen, Imre P., Schoenmakers, Ainsworth, Kiss P. – Reiter, Takács, Részegh, Szita, Péter B. – Láday, Szaller, Vizi D., Mazzag, Hamvai – Antal A., Kocsis, Varga B., Kiss Zs., Balogh B. – Gyenes (kapus). Edző: Kóger István.

Kiállítások: 17 perc, plusz végleges fegyelmi (Berta), ill. 12 perc.

Mikael Tisell: – Idegesen kezdtünk, a Fehérvár meg nagy erőket mozgósítva küzdött. Tíz perc után felpörögtünk, az első gólunk meg jókor jött. A második harmadban rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, a gólok azonban csak a záró szakaszban jöttek.

Kóger István: – Az emberelőnyös játékunkon ment el a mérkőzés. Ez a csata arra volt jó, hogy rájöjjünk: tudunk nyerni Miskolcon. Pénteken megpróbáljuk.