Péntek esti Maci-henger a csarnokban

A hazai két találkozóból kettőt hoztak a Jegesmedvék
A hazai két találkozóból kettőt hoztak a Jegesmedvék - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Második negyeddöntős találkozóját kiütéssel nyerte a DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hokicsapata.

A hazai keretben ezúttal csak huszonegyen kaptak helyet, mert a csütörtökön végleges fegyelmivel kiállított Bertát három mérkőzéstől tiltották el.

Hamar eldőlt

A 2. percben úgy indult a Macik akciója, hogy Sakaris lábbal, félmagas mozdulattal, a labdarúgókat megszégyenítő alakítással tette maga elé a korongot, amelyet társai megjárattak, majd Pavuk közelről addig ,,szemtelenkedett”, amíg célba ért (1-0). Alig több, mint fél perc múlva Ritó jobbról, 3 méterről a kapu bal oldalába helyezett (2-0), aztán az 5. percben már el is dőlt a mérkőzés sorsa. Vojtkó távolról lőtt, a játékszer útjába Sakaris beletette az ütőjét és ez hozta meg a szerencséjét (3-0). A 7. percben Kornakker azt hitte, hogy mezőnyjátékos, ketrecéből kilépve akart játékba avatkozni, de suta mozdulatot tett, Hajósnak így a mínusz egy ember ellenére könnyű dolga volt: szemből a kapu jobb oldalába bombázott (4-0). A Titánok edzője időt kért, portását pedig az egykori miskolci Gyenesre cserélte. A 10. percben Galanisz törte el a botját lövés közben, majd Miskolczi, Kulmala és Pavuk is ziccerben hibázott. Az első harmad vége felé Adorján emelt ,,hóakadályt” a fehérvári bombák elé, miközben Tóth A. bemutatta, hogy ismeri a golfütést. A 16. percben Miskolczi közép távolról iratkozott fel a góllövők közé (5-0), így jöhetett a jelképes folytatás.

Pavuk püfölt

A második szakasz edzőmérkőzés jelleget öltött. A tempót visszavették a hazaiak, akik uralták a küzdőteret, de már nem ,,szívóskodtak” úgy, mint korábban. Tíz perc kellett ahhoz, hogy elérjék a fél tucatot, az 50.-ben ugyanis Pavuk jobbról, pár lépésről könnyűszerrel püfölte be a hatodikat (6-0). A 32. percben Láda B. emberhátrányból majdnem lámpát gyújtott, de volt klubtársát nem tudta ,,átverni”. Jöttek a belövöldözött korongok, a tért ölelő átadások, a félkörök, az áthámozások, a rögtönzések, az futballhasonlattal élve NB II-es Titánok nem tudtak felpörögni és már ekkor a meccs végét várták.

kepalafoto-29_650

A zárószakasz elején már a hatodik kisbüntetését szedte össze a DVTK, de ezt is játszi könnyedséggel húzta ki. A jó iramú, de a takarékos üzemmód is hozta a maga helyzeteit. A barátságos légkört Tóth A. és Reiter egy buli előtti, mosolygós beszélgetése igazolta, nem is volt min összeveszni, a kiállítások mögött sem volt egyetlen durva cselekedet sem, még a színlelt dulakodások is inkább csak a publikumnak szóltak. Az 53. percben Kulmala megadta a kegyelemdöfést (7-0), aztán nagy nehezen, kettős emberfórból összehozta becsületgólját a vendégcsapat (7-1). A sikerek fele már megvan, hétfő után kedden pont kerülhet a párharc végére.

Kolodzey Tamás


Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 7-1 (5-0, 1-0, 1-1)

Miskolc, 955 néző. V.: Varjú, Rencz (Soltész, Vincze)

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen (1), Magosi (1), Miskolczi 1, Galanisz (1) – Láda B., Rantanen, Kulmala 1 (1), Sakaris 1 (2), Pavuk 2 (2) – Joe (1), Vojtkó (1), Hajós 1 (1), Tóth A. (1), Ritó 1 – Albert T., Bernáth, Köllő, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Fehérvári Titánok: Kornakker – Vehmanen, Imre P., Schoenmakers, Ainsworth (1), Kiss P. (1) – Reiter, Takács, Részegh, Szita, Péter B. – Láday, Szaller, Vizi D., Mazzag, Hamvai – Antal A., Kocsis, Varga B. 1, Kiss Zs., Balogh B. – Gyenes (kapus). Edző: Kóger István.

Kiállítások: 20, ill. 14 perc.

Mikael Tisell: – Álomszerűen kezdtünk és tulajdonképpen húsz perc után véget ért a meccs. Nem voltunk azonban teljesen koncentráltak, sok kiállítást kaptunk, ezen mindenképpen javítanunk kell. Hétfőn új meccs jön és biztos vagyok benne, hogy a Fehérvár kemény ellenfelünk lesz.

Kóger István: – Számítottam rá, hogy a csütörtöki szoros mérkőzés után nagyon feszesen és keményen kezd a Miskolc. Így is történt, a Macik megmutatták, hogy milyen különbség van a két csapat között, de ez is csak egy meccs. Most kétszer leszünk otthon, ahol jobb játékkal szeretnénk bizonyítani, hogy többre vagyunk képesek.

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-0 a DVTK Jegesmedvék javára.