BOON - Sport - DVTK

2017.10.03. 13:49

Október 5-én újra "Nyitva van a pálya"

Miskolc - Október 5-én, csütörtökön folytatódik a Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozat a Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épületében.

Miskolc - Október 5-én, csütörtökön folytatódik a Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozat a Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épületében.

Az amigeleken.hu, a Herman Ottó Múzeum és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvény második állomásán a hatvanas-hetvenes évek kiváló labdarúgói, Kovács István, Kovács Pál, Sikora Ferenc és Vass László lesznek a vendégeink.

A szervezők már most szeretnék jelezni a DVTK történelme iránt érdeklődő szurkolótársaiknak, hogy nagy-nagy örömükre a beszélgetéssorozat nem ér véget a negyedik, decemberi alkalommal. Januárban ugyanis a diósgyőri labdarúgás négy kapusikonját, Hódi Zoltánt, Tamás Gyulát, Szabó Lászlót és Veréb Györgyöt szeretnék vendégül látni a Herman Ottó Múzeum csodálatos Szemere Szalonjában.

De visszatérve az október 5-i beszélgetésre, ha kíváncsi vagy ennek az öt remek labdarúgónak az izgalmakkal és remek meccsekkel teli pályafutására, akkor Neked is ott a helyed a múzeum Papszer utcai épületében.

Ha meg szeretnéd tudni,

  • hogy 1965-ben egy idényen belül miért tiltotta be az MLSZ kétszer is a diósgyőri stadiont,
  • ki és miért ragasztotta Sikora Ferire a Girnyó, Kovács Pistára meg a Mustos becenevet,
  • hogyan lett a fiatal szentesi vízilabda kapus Kovács Paliból egy edzői pofon következményeként futballista,
  • hogyan lett a félszeg jobbszélsőből az akkori NB1 egyik legkőkeményebb hátvédje, akinek révén zengett a stadionban a „Puha vagy, Pali!”
  • mit mondott Vass Lacinak egy MTK ellen lejátszott B-válogatott felkészülési meccs után Sándor Csikar és Baróti Lajos, amikor a meccs után barátian közrefogták,
  • mit csinált Sikora Feri az oldalvonal mellett meccs közben, amikor megállt a meccset közvetítő Szepesi György mellett,
  • hogyan kapcsolódik össze a fiatal Kovács Pista sorsa a hatvanas évek egyik legismertebb diósgyőri játékosának, Solymosi Pixinek a sorsával,
  • micsoda nevekkel szerepelt együtt Tamás Gyula, Vass László és Sikora Ferenc az 1967-es bajnokság tavaszi idényét követően, a legismertebb sportújságírók által összeállított válogatottakban,
  • mi döntötte el a Ferencváros javára az 1972-ben első alkalommal éppen Miskolcon megrendezett Képes Sport Teremlabdarúgó Kupát, és ki lett a torna legjobb játékosa, és gólkirálya,
  • milyen kulcsszerepet játszott Lipták György szakosztályvezető leleménye abban, hogy az 1965-ös NB1/B-s bajnokságban három, azonos pontszámmal záró csapat közül a DVTK jutott fel másodikként az élvonalba,
  • hogyan élték meg, hogy 1970-ben rövid időn belül egykori kedves játékostársukat, Szucsányi Bandit, majd edzőjüket,Tátrai Sándort is elveszítették,
  • 1970 szeptemberében miért nem azzal a géppel utazott a DVTK a kijevi tornára, amely Kijev közelében lezuhant, és amelyre már meg volt váltva a jegy a csapatnak. A beszélgetés során kiderül, kinek „köszönhette” a csapat az életben maradását?
  • 1972-ben a Népstadionban lejátszott, Fradi elleni meccsen miért kapta le a pályáról az alig 10 perccel előtte becserélt Vass Lacit Mathesz Imre, a csapat akkori edzője.
  • A beszélgetés során ezeken kívül még számos, izgalmas kérdésre kapunk majd a választ az örökifjú labdarúgóktól, de szót ejtünk természetesen a Honvéd elleni 67-es és 70-es szenzációs győzelmekről, a 72-es Fradi elleni idegenbeli diadalról, az MVSC elleni városi rangadókról, az 1965-ös MNK döntőről, amelybe másodosztályúként jutott be a csapat.

    Előregisztráció szükséges

    Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, szeretettel várunk Titeket október 5-én délután a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületébe, ahol a „Volt egyszer egy stadion” kiállítás is megtekinthető. A rendezvényre a belépőjegy felnőttek számára 600 Ft, diákok és nyugdíjasok részére pedig 300 Ft. A beszélgetés 17 órakor veszi kezdetét.

    Mivel a beszélgetés helyszínéül szolgáló Szemere Szalon befogadóképessége véges, ezért a Herman Ottó Múzeum előregisztrációt kér, melyet a [email protected] e-mail címen, vagy a 346-875-ös telefonszámon lehet leadni. Kérjük, hogy csak azok küldjék el regisztrációjukat, akik bizonyosan részt tudnak venni az eseményen, mert az első alkalommal – amikor Salamon József és Tatár György volt a vendégünk – jó néhány szék üresen maradt, mivel a regisztráltak közül többen nem jöttek el.

    Forrás: amigeleken.hu


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!