BOON - Sport - DVTK

2017.07.15. 19:28

Vasas vs. DVTK - Most a „genetikai csoda” nélkül

Miskolc - Vasárnap 17 órától Vasas FC – Diósgyőri VTK meccset rendeznek a labdarúgó NB I 1. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Vasárnap 17 órától Vasas FC – Diósgyőri VTK meccset rendeznek a labdarúgó NB I 1. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Bódog Tamás, az élvonalbeli diósgyőri labdarúgócsapat (immáron) szakmai igazgatója idén márciusban vette át a DVTK együttesét, vagyis most először csinált vele teljes felkészülést a piros-fehérek játékoskerete. Ahogyan a szakvezető a 2017/2018-as bajnoki évad pénteki, első sajtótájékoztatóján fogalmazott: amit terveztek, azt megvalósították, talán a terhelés volt másabb, több a korábbiakhoz képest, és ezen kijelentések mellett dicsérte a labdarúgók hozzáállását, akaratát.

[poll id="1448"]

Lehet változtatni

Az ismét elhangzott – a csütörtöki szurkolói találkozó után –, hogy pillanatnyilag nehéz megítélni azt, hogy ez a gárda lesz minőségileg jobb, vagy az előző volt az, hiszen páran elmentek és jöttek is néhányan. Bódog Tamás szerint a csapat egységesebb, és a keret összetétele alkalmas arra, hogy jó szezont produkáljanak.

– Akik érkeztek, azok segíteni tudnak nekünk és képesek valami pluszt hozzáadni – nyilatkozta a szakvezető az átigazolással kapcsolatos felvetésre. – Fiatalokat hoztunk, akiket még lehet változtatni, az én elképzelésem szerint tudom őket felépíteni. De ha megnézem „Lipit”, aki egy genetikai csoda, mert ő is fiatal, rajta is lehet még változtatni…

[related-post post_id="3550073"]

Az is felszínre került, hogy van-e olyan poszt, ahol még szeretne versenyhelyzetet, vagy ahol még van némi hiány­érzete.

– Patrick Mevoungou pozíciója fontos volt, kíváncsian várom, hogy hogyan tudjuk betölteni azt az űrt, amit a távozásával maga mögött hagyott – ismerte el Bódog Tamás. – De vannak ott emberek, akik erre vártak, a beugrásra… Ha netán nem fog működni, akkor még mindig van idő, hogy reagáljunk, de úgy gondolom, erős a keretünk, képes arra, hogy ezt megoldjuk. Igen, nincs egy hatalmas keretünk, 25 vérprofival, akik 10 éve az első osztályban játszanak, de a fiatalok megkapják a lehetőséget, rajtuk múlik, élnek-e vele.

[related-post post_id="3551661"]

Nem feltétlenül egyezne ki

Az előző pontvadászatban, az utolsó tíz forduló alapján, amikor már Bódog Tamás volt a DVTK szakvezetője, a negyedik legjobb eredményességet produkálta a csapat. És hogy ezzel (ugyanennyi kör letelte után 4. pozíció) elégedett lenne-e a szakmai igazgató?

– Azért a 10 meccsben volt olyan is, amit elveszítettünk, tehát nem feltétlenül egyeznék ki ezzel – vágta rá Bódog Tamás. – Viszont tíz mérkőzés letelte után lehet, azt mondanám, igen, de mi mindegyik összecsapásba úgy akarunk belemenni, hogy megnyerjük – mert meg lehet.

[poll id="1446"]

Érezték a különbséget

A nyitányról, a Vasas elleni, vasárnap 17 órától a budapesti Szusza Ferenc stadionban sorra kerülő összecsapásról a szakmai igazgató ekképpen vélekedett:

– Nehéz meccsre számítok, láttuk a Vasas nemzetközi kupamérkőzését, a Beitar Jerusalem elleni budapesti visszavágót – osztotta meg mindezt a hallgatósággal Bódog Tamás. – Azon a meccsen a Vasas nem úgy játszott, ahogyan szerették volna, elkövettek bizonyos hibákat, az ellenfél nagyobb dinamikával, sprintmennyiséggel futballozott. Nálunk is érezhető volt ez, amikor a múltkor a Galatasaray volt az ellenfelünk, a játékosok érezték a különbséget, hogy hová lehet fejlődni. Úgy gondolom, mind a két csapat számára jó felkészülések voltak ezek az első bajnoki mérkőzésre. A mostani találkozó másabb lesz, biztos, hogy ellenünk egy keményebb, agresszívebb Vasas fog pályára lépni. De ott leszünk mi is, nem fogunk megijedni…

[related-post post_id="3550759"]

Már percre kész

Bódog Tamást arról is kérdeztük, hogy mennyire rázódott bele a magyar bajnokságba, mennyire „tud mindent”.

– Ez a klub és ez a város mindent megteremt annak érdekében, hogy csak a munkára kelljen koncentrálnom, úgyhogy mindenképpen jól érzem itt magam – hangsúlyozta a szakmai igazgató. – Úgy gondolom, percre kész vagyok a történésekben, eseményekben, az elmúlt időszak alatt volt időm arra, hogy mindenre rálátásom legyen. Így, hogy szakmai igazgató vagyok, több dolgot kell szem előtt tartanom, de úgy gondolom: már kevés meglepetés érhet a magyar labdarúgáson belül.

[related-post post_id="3551711"]

Játékosszavak

Lipták Zoltánt, a DVTK védőjét éppen a legutóbbi Vasas elleni meccsen állították ki és 5 meccses eltiltást kapott, így az új szezon első mérkőzésén még nem léphet pályára. A piros-fehérek csapatkapitánya így vélekedett a vasárnapi bajnoki előtt: – Rendkívül kemény és változatos volt a felkészülés, mindent beletettünk ebbe a négy és fél hétbe, úgyhogy abszolút bizakodóan várjuk a kezdést. Ennyi munkában még nem volt részem, akárhol is voltam, mind sprintben, mind tempóban, mind sok másban magasak voltak Bódog Tamás elvárásai. A hangulat az öltözőben jó, most, hogy már nem vagyunk annyira fáradtak, már többet beszélgetünk egymással, mert eddig még beszélni sem nagyon bírtunk...

[related-post post_id="3546768"]

OTP Bank Liga, 1. forduló:

szombat:

  • Paksi FC-Újpest FC 2-2 (1-1)
  • Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 2-0 (1-0)
  • vasárnap:

  • Vasas-Diósgyőri VTK, Szusza Ferenc Stadion 17.00, v.: Bognár
  • Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Felcsút 17.00, v.: Iványi
  • Ferencváros-Puskás Akadémia 17.00, v.: Andó-Szabó
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!