Vajon lehet-e bajnok a Diósgyőr?

Akt.:
Sokan eljöttek a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának szurkolói találkozójára a miskolci Szinva teraszra.
Sokan eljöttek a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának szurkolói találkozójára a miskolci Szinva teraszra. - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Szabadtéri szurkolói találkozót tartott csütörtökön a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó csapata.

Már csak kettőt kell aludni, és elkezdődik a 2017/2018-as NB I-es évad a Diósgyőri VTK élvonalbeli együttese számára is, Bódog Tamás szakmai igazgató csapata vasárnap 17 órától a Vasas vendége lesz a fővárosi Szusza Ferenc-stadionban. A klub minden (fél)szezon indulásakor szurkolói találkozót szervez, tavaly ilyenkor még a stadionban kerülhetett sor ezen eseményre, most viszont (miután épül az új aréna) a Szinva-teraszon bonyolították le az ankétot, körülbelül 200 drukker jelenlétében. A klub részéről megjelent a szakmai munka elsőszámú felelőse, Bódog Tamás, a szakmai stáb további tagjai (Vas László, Barney Lord, Andrusch József), aztán Lipták Zoltán csapatkapitány, Forgács Dávid, Nikolaos Ioannidis, Óvári Zsolt és Tóth Barnabás játékosok.

Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2017/2018-as szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

anket-18-aj

Nyugodtabb szezont

Az első ,,körben” minden asztalnál ülő elmondta, hogy nagyon komoly felkészülést csinált végig a társaság, s mind a játékosok, mind az edzők bíznak abban, hogy ennek lesz eredménye, már vasárnap a Vasas ellen. A 2017/2018-as célt, helyezést firtató felvetésre Bódog Tamás annyit fűzött hozzá, hogy nem helyezésben gondolkodnak, s miután a hozzáállást és a felkészültséget megfelelőnek ítéli meg, a Diósgyőrnek minden mérkőzésen reális esélye lesz a győzelemre. Ugyanakkor szeretnék elkerülni, hogy olyan izgalmas legyen a bajnokság vége – a kiesés szempontjából – mint amilyen a legutóbbi volt, nyugodtabb szezont remélnek.

A bajnok elleni meccs pályaválasztói jogát felcserélik, a jövő héten Budapesten játszik a DVTK
Miskolc - A jövő hét végén (is) vendégként játszik majd a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. Amennyiben minden a tervek szerint zajlott volna, akkor most nem került volna olyan helyzetbe a DVTK NB I-es labdarúgócsapata, hogy szerda reggel még nem lehet tudni: hol játsszák a jövő szombati, a 2. fordu...

Az egyik drukker azt kérdezte, miért nem sikerült megegyezni a mezőkövesdiekkel a stadionhasználatról, ugyanúgy, mint tavaly. A választ dr. Szűcs Ákos marketing vezető nevében Hollósy András műsorvezető tolmácsolta, amely úgy hangzott, hogy a dél-borsodiak pályája nem bírja el a sorozatterhelést – amit sok drukker bosszúsan fogadott, és nem teljesen értett.

anket-21-aj

Az edző és a felépítés

Az igazolásokról, annak minőségéről Bódog Tamás ezt mondta:

– Akiket hoztunk, azokat posztra hoztuk és erősítést jelentenek. Az utolsó tíz tavalyi meccsen mindent megtettek a játékosok azért, hogy továbbra is NB I-es csapata legyen Miskolcnak. Úgyhogy elégedett vagyok velük, azokkal, akikkel kiegészültünk szeretnénk egy jó szezont hozni. A filozófiánk az volt, hogy nem sztárjátékosokat hozunk egy kosár pénzért, hanem inkább a fiatalokra építünk. Lehet, ők még nincsenek olyan szinten, de egy edző dolga az, hogy felépítse őket.

anket-03-aj

A különbség

Forgács Dávid az olaszországi és a diósgyőri munka különbségét ecsetelte:

– Más terhelésbe estem itt bele – ismerte el. – Más az olasz elképzelés, ott inkább taktika volt, tolódás, statikusabb elemek, itt azonban sokkal dinamikusabbak az edzések, jobban el is fáradtam benne, egy picit még szoknom kell, de élvezem ezt a fajta munkát.

Készül a közös szelfi Nikolaos Ioannidisszal
Miskolc - A Diósgyőr friss nyári igazolását, a görög Nikolaos Ioannidist egy rövid beszélgetésre kértük, miután aláírásokat osztogatott DVTK szurkolói talákozóján a Szinva teraszon. – Ismerek magyar játékost, a kapust, Megyeri Balázst, akivel kerettárs voltam az Olympiakosnál – mondta a 23 éves g...

Távozik a két légiós és Nemes is

Elhangzott, hogy bár még szerződésük van, a grúz Murtaz Daushvili és a lett Vitalijs Jagodinskis elmegy a klubtól, miként Nemes Milán is, akinek a keretből való kiszorulását azzal indokolta Bódog Tamás, hogy a posztján Tamás Márk jobb fizikai állapotban van, bízik benne, és élt is a bizalommal.

anket-27-aj

“A szurkolóknak szabad és kell is álmodozni”

A szurkolói képzelet szárnyalt, hiszen az a téma is előkerült, hogy mikor lesz bajnok a Diósgyőr? Lipták Zoltán erre egy példát hozott fel, azt, hogy a Vasas két éve majdnem kiesett, aztán tavaly bronzérmes lett és Magyar Kupa döntőt játszott. ,,Bármi megtörténhet” – tette még hozzá. A többiek olyan választ adtak, hogy ,,Az esély mindig megvan…”, illetve hogy ,,Remélem, minél hamarabb…”, a kedélyeket Bódog Tamás igyekezett lehűteni.

– A szurkolóknak szabad és kell is álmodozni, a játékosok viszont tegyék bele mindig azt játékban, amit kell – hangsúlyozta a szakmai igazgató. – Ne felejtsük el, hogy ez egy fiatal csapat, s lehetőleg emiatt ne tegyük olyan magasra a lécet. Ráadásul a bajnokság első részében a hazai meccseink is idegenben lesznek, bár ettől függetlenül minden mérkőzésen nyerni akarunk majd.

ÉM-MI