Friss hírek

2008.10.22. 09:39

Társra vágyik a magányos gorilla

<p>Nyolc év magány után társra vágyik India egyetlen gorillája, Polo. Az állatnak otthont adó Csamaradzsendra Állatkert gondozói eddig hiábavalóan keresték a leendő arát, most azonban világméretű kutatást indítottak, hogy párt találjanak az állatnak - közölte az állatkert vezetője szerdán.</p>

A 36 éves gorilla 1995 óta él az ország déli részén fekvő Mysore város 116 éve alapított állatparkjában. Az állat a dublini állatkertből érkezett Indiába, hogy az akkor egyetlen indiai gorilla, Sumathi párja legyen. Kapcsolatukból azonban nem született utód, valószínűleg azért, mert Sumathi már 46 éves volt, amikor pároztatták őket. A nőstény majom 2000-ben pusztult el, Polo azóta él magányosan indiai otthonában.

Az állatkert munkatársai most amiatt aggódnak, hogy ha nem sikerül időben párt találni az egyedül maradt hímnek, Polo maga is túl idős lesz az utódnemzéshez. A gondozók ezért elsősorban nőstény állatot keresnek a gorilla mellé, ám úgy vélik, ha ez mégsem lehetséges, akkor egy hím társasága is feldobná a korosodó állat magányos napjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!